Alt som er feil med meg – og litt til!

«Nett-haterne, nett-trollene og meg»

Kjære leser, følger og venn. Takk for at nettopp du stopper innom bloggen i dag. Bloggen min KleivenBlogg er større enn noengang tidligere, og med det kommer det i tillegg til mye støtte også hat fra enkelte. La meg utdype;

Dagens tekst handler nemlig om nett-troll.

Jeg burde sikkert  delt uten noen verbale ørefiker i dag. Sikkert noen verbale ballespark også, men energien min er der at jeg er så vanvittig full av energi og skaperlyst at jeg lar de litt kjipe tingene passere. La meg heller komme tilbake til disse for nå har jeg lyst til å skrive litt om reaksjoner fra seere av Svindeljegerne, og om hvorfor jeg alltid ender opp med kjeft for ting som er helt uvesentlig..

Det er nærmest overveldende hvor mange som har sagt at de liker de to første episodene av TV-serien, som vi har laget på Monster, og der jeg kjenner at stoltheten brer seg langt ut i armene så kan jeg med hånden på hjertet si at det er mye blod, svette og tårer bak innsatsen som dere ser på TV3 hver tirsdag 20.30.

Når det kommer til de få negative tilbakemeldingene jeg har fått så går det stort sett på hvordan jeg ser ut, eller hvilke klær jeg har på meg i de ulike episodene. Slik kritikk er lett å la passere……! Likevel føles den urettferdig.

Når jeg nå hamrer fingrene mot tastaturet denne gang så handler det om at jeg har lyst til å snu kritikken av de uvesentlige tingene til noe positivt. La meg begynne med hvordan jeg ser ut.

Ja! Jeg har som en 40 år gammel mann noen arr og skavanker etter livets mange eventyr. Jeg har et arr på nesen. Jeg har to fortenner som har fått mer juling enn de fleste tenner skal, og på toppen av alt så har jeg skjeve ører. Feil lengde på beina har jeg også.

Det er godt at enkelte vet å påpeke slikt. Inntil nylig var det nemlig en godt bevart hemmelighet;)

En skredder fant ut for noen år tilbake at det ene beinet mitt er litt lengre enn det andre ord. Sagt med andre ord så var det skredderen som målte beina mine og fant ut hva som var galt der lege-vitenskapen kom til kort. Snakker om skredder med evner for multi-tasking. «Du har kanskje mye smerter i rygg du» sa han. Skredderen hadde så sinnsykt rett, men tilbake til utseendet som irriterer enkelte. En TV-seer skrev følgende til meg på følgersiden min;

«Du fremstår som en glatt oppkomling av en usympatisk vestkantgutt. Jeg får mer sympati med svindleren enn med en klyse som deg».

En annen skrev følgende; «Jeg blir helt kvalm av de alt for små t-skjortene dine»

En tredje skrev rett og slett «Du kunne sikkert vært litt pen om ikke nesen din var så stor»

Hva svarer man på slikt egentlig?

Jeg kunne muligens gjort TV med pose på hodet, eller hatt et heldekkende hodeplagg. Jeg kunne sikkert dekket til armer og sånn også, men hva er poenget?

Da ville omverden ganske raskt funnet noe annet å klage på. Som eksempelvis klærne mine. De siste dagene har jeg fått mer enn femten mailer som omhandler hva jeg har på meg på TV, og der enkelte vil jåle meg opp så vil andre si at jeg med fordel kunne kledd meg mer folkelig og jordnært.

Ja, det kunne jeg sikkert gjort, men så var det dette med at jeg i rollen kun er meg selv da, og som meg selv er det mine klær som gjelder. Enten noen synes at t-skjorten er for liten eller for stor.

Som en voksen mann har jeg lært meg å kun fokusere på konstruktiv kritikk, men hvordan folk får seg til å hetse mennesker de ikke kjenner det forstå jeg ikke.

Feil bukser skal jeg også ha fra tid til annen. Nei, kjære godtfolk. Programmet Svindeljegerne handler ikke om å kle seg (selv om klærne mine sikkert kan gi både inspirasjon og irritasjon). Det handler om å te seg, og om å ta kampen for mannen i gata når han eller hun er lurt trill rundt av kyniske svindlere på jakt etter profitt.

Uansett, om vi kaller meldingene over for nett-troll eller netthat – dere skal få for engasjementet.

Kjære hatere,

Jeg beklager om jeg ikke lever opp til forventningene deres, og ikke alltid er like dugg frisk, eller kledd for anledningen. Jeg skal selvfølgelig  som Svindeljeger alltid ta meg godt ut underveis mens jeg utfører oppgaven. Jeg beklager at dere må lide dere gjennom både klesvalg, og poser under øynene i enkelte episoder.

En Svindeljeger skal ikke ha slikt.

Når det kommer til klær…så la meg dele noen ord.

I noen tilfeller velger jeg å røffe det opp med jeans og t-skjorte mens i andre tilfeller så blir det blazer eller dress. Enkelte ganger velger jeg også å børste støvet av en sliten gammel skinnjakke. Det er gøy med klær, og alt jeg har på i serien har jeg valgt selv. Jeg har kjøpt mesteparten selv også, og der enkelte mener at jeg er for «Stylet», så er ordene der jeg kommer fra «å kle på seg». Kle på seg det klarer jeg selv. Kle på meg det gjør jeg hver dag, og det vil jeg fortsette med enten jeg gjør TV, analyse eller blogger. Jeg liker å variere stilen min og jeg liker å overraske.

Det må være lov når man i løpet av en arbeidsdag kan ha flere klesskift.

Så håper jeg at både nett-troll og nett-hatere kan ha like mye glede av dagens ferske episode som jeg har. Selv med eller uten riktig eller feil utseende og klær.

Det handler om mannen i gata, og hans og hennes kamp mot de kriminelle tross alt.

Alt annet er bare fyll i TV-ruta, men for all del; Jeg regner med mailer om hvordan jeg så ut også i morgen.

God tv-kveld.

Stay safe godtfolk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

71 kommentarer

 1. Har en mistanke om at de som kommenterer slik er temmelig misunnelige! Du ser veldig bra ut, har bygget en bra karriere og har en spennende jobb.

  Ikke bry deg om de negative kommentarene! Det er trist at det sitter så mange stakkarslige mennesker rundt omkring som må rakke ned på andre for å føle seg bra selv…

 2. Kjære vene så mye rart folk skal legge seg borti. Første jeg tenkte da jeg så deg på TV var; herregud for en flott mann! Veldig kjekk

 3. Ann-kristin Hovland

  Ser riktig så bra ut 😊 Haters will hate. De Er nok bare sjalu

 4. Haters always gonna be haters, dessverre !! Du er en flott mann og helt ekte, og det er ikke alle som tåler !! Stå på videre 👍

 5. Kristine

  Jeg håper virkelig du vet at du er pen. Det sier jeg ikke av sympati! De som kommenterer sånn dritt er mennesker som føler seg mindreverdige. Det er veldig sjelden jeg kommenterer blogger, men når jeg leste dette på VG følte jeg et behov for å skrive. Gratulerer med spennende serie som gir så viktig informasjon til folket.

 6. Jeg kommentere sjelden på blogger osv, men dette må jeg bare si noe om. Når jeg så via Facebook at du hadde skrevet et innlegg om dette kunne jeg virkelig ikke skjønne hvorfor. Det første jeg tenkte når jeg så deg var du var modell for dressmann e.l. 😉 (Måtte til og med nevne det for mannen min.) Gi blaffen i all negativiteten, du er en kjekk mann.
  Lykke til videre:)

 7. Linda Gård

  Hei☺ Takk for flott program, er fint at det blir satt lys mot dette også ☺ Det vil alltid finnes mennesker som vil kritisere alt og alle, dessverre. Mesteparten av disse har det vel ikke bra med seg selv. Hev deg over det, det gjør du sikkert også. Stå på videre, jeg heier på deg😊

 8. du ser fantastisk bra ut😄 takk for at dere kjemper en kamp for oss som ofte går i fella, i en ellers stressa og desperat hverdag

 9. Pernille

  ÆSå på programmet for første gang igår. Det var innholdet som fenget og «jakten på skurkene». Dere gjør en veldig bra jobb, og du er en super kjekk, veltrent og velkledd mann. Det er ingenting annet enn sjalusi til bunns hos trollene. Jeg er enig som Hans over her skrev: «for hvert nett-troll, finnes det minst 100 supportere av deg og det du driver med». Så, stå på videre!
  Hilsen Pernille 28

 10. Pernille

  Så på programmet for første gang igår. Det var innholdet som fenget og «jakten på skurkene». Dere gjør en veldig bra jobb, og du er en super kjekk, veltrent og velkledd mann. Det er ingenting annet enn sjalusi til bunns hos trollene. Jeg er enig som Hans over her skrev: «for hvert nett-troll, finnes det minst 100 supportere av deg og det du driver med». Så, stå på videre!
  Hilsen Pernille 28

 11. Ann Helen Oliversen

  Kjære vene,det er jo ikke noe feil med deg, du er deg enkelt og greit, en ganske kjekk mann spør du meg😁

 12. Hei
  Dere lager et flott program, hjelper både folk som er blitt lurt, og tips for å ikke bli lurt.
  Stå på, flott at det er folk som står opp for andre.
  Synd at enkelte må spy ut drit for å føle seg bedre.
  Angående vond rygg og kort fot, opp søk en god kiropraktor. Been there done that.

 13. Syns du gjør en kjempefin jobb som belyser ting, slik at det kan hjelpa mange 🙂 Stå på !! Og hva andre spyr ut av eder og galle,viser bare tegn på sjalusi. Du er en veldig flott mann å se på ,men dessverre er det jo selvsagt noen som ikke kan glede seg på andres vegne. Bare sjalusi !! Fortsett med den flotte jobben du gjør og fortsett med å skinne på tv du…. Stå på videre 🙂

 14. Bente Linda Karlsen

  Hvem er det som med hånden på hjerte kan kaste den første steinen, ingen. BeLinda

 15. Virkelig… At det går an. Jeg ønsker jeg så ut som deg. En stilig kar med flott utseende.

 16. May-Britt

  Hei Kjell-Ola☺
  Synes det er forkastelig at mennesker kan skrive å si noe så stygt om andre….. Mye sjalusi som er ute å går😯 Du er rett og slett en fantastisk mann å stå på videre☺ Du gjør en super jobb å det er mange som heier på deg😘

 17. Elisabeth Stenberg

  Hei!
  Har sett deg et par ganger på tv og avbildet et par steder og kan ikke forstå folk som kommer med stygge kommentarer.
  Kan nesten tenke det sånn at de må Være sjalu på en eller Annen måte og dette er den måten de kan fremheve seg på.
  Du virker som en dyktig og spennende mann, at du er kjekk og trendy er jo bare et stort pluss for oss kvinnelige seere. At du har ditt og datt har ikke jeg lagt merke til og tror ikke de fleste sitter og ni analyserer heller….
  Stå på! Du er deg sjøl og det er bare så bra😊😊

  Ha en flott dag! Xoxo 😉

 18. Svein.erik

  Hehehehehehehe, troll og askeladden
  Alle vet hvem som vinner😊
  Nett troll er personer som ikke har et eget liv og venner , så dette er den eneste oppmerksomheten di kan få til. Så til dere nett troll : klipp dere og få en jobb!!!!

 19. Jeg pleier aldri å kommentere på blogger, men her måtte jeg bare si noe. Jeg har ikke sett programmet, men da jeg så reklamen tenkte jeg at du var en sjeldent kjekk fyr – uten det selvgode blikket som mange kjekkaser dessverre drar på seg. Ble oppriktig overrasket da jeg leste om dette på vg. Håper ikke du lar disse idiotene påvirke deg. Du ser bra ut! Virkelig! 🙂

 20. øhhhh, du er jo dritkjekk, tror det er ekstremt mye sjalusi ja

 21. Er nok mange menn som føler seg mindreverdige der ute. Beste måten å hevde seg selv på er å rakke ned på andre. Heldigvis virker det som du tar «kritikken» med pragmatisk sindighet. Du lager gode og nyttige program, og du fremstår som jordnær og sympatisk i serien. Ønsker deg masse lykke til videre, både privat og på skjermen 🙂