De 5  viktigste sikkerhetstiltakene for å demme opp for svindel i Norge.

«Vi kan ikke fortsette å gjøre det så enkelt for slu banditter her til lands»

I politikken og det offentlige Norge kan det noen ganger synes som om alt er så forbanna vanskelig, men sånn er det jo egentlig ikke. Verden er ganske enkel om man bare gjør fremfor å prøve, og gjørere er det vi trenger flere av

  1. Gjør Bank-ID til standard ved bilkjøp, og alle andre kjøp som kan gjøres i annen manns identitet. Da vi gjorde Svindeljegerne i fjor ble jeg helt sjokkert over at det er mulig å låne opp millionbeløp i annen manns navn uten ID-kontroll. Dette er ikke forbrukervennlig. Det er skurkevennlig.
  2. Innfør ID-skannere på NAV. Hvorfor i alle dager skal skurker kunne heve trygd og andre godtgjørelser på din og min bekostning. Det å vite at rett person med rett grunnlag får penger er så essensielt at alternativet er en spøk. Med andre ord dagens løsning er rent klovneri, og NAV Kontroll hjelper lite når svindel skjer i første linje og de varsles om toppen av is-fjellet.
  3. Få på plass nasjonalt ID-kort raskere enn Politidirektoratet får sagt «utsatt». Det er helt utrolig at vi her til lands ikke har et bevis som er ment å skulle fortelle verden hvem vi er. Om dere skulle være i tvil; Pass ble laget for å reise med. Førerkort for å kjøre bil og bankkort kom for å vise hvem du var da du på 80-tallet skulle betale med sjekk.
  4. Innfør regelverk om lås på alle postkasser. Nesten all svindel som ikke starter på nett den starter i kassen utenfor huset ditt.
  5. Innfør strafferammer som gjør det mindre lukerativt å svindle. I dag er både strafferammene og oppklaringsprosenten hos Politiet latterlig lav.

Et bonus tips er å innføre Svindel som eget fag på politihøyskolen. I dag lærer studentene kun om dette fra et juridisk perpektiv, og svindel kommer de neste årene til å koste samfunnet (deg og meg) stadig mer.

Dette er noen tanker delt fra en Svindeljeger som begynner å bli forbanna over hvor enkelt det er å svindle i Norge.

Stay safe godtfolk

Share if you care

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *