De 5 viktigste terrorfinansiering & hvitvaskings-smutthullene, som vi later som om ikke finnes i Norge

De 5 viktigste terrorfinansiering & hvitvaskings-smutthullene, som vi later som om ikke finnes

Kjære leser, det kan noen ganger virke som om vi her til lands glemmer at hvitvasking og terrorfinansiering faktisk forekommer også i Norge, og de gangene vi kommer på at det eksisterer så tror enkelte at det er synonymt med «cash». Her følger fem områder som burde bekymre de ansvarlige langt mer enn kontanter.

  1. Vekslingskontorene! Er det virkelig noen som tror at disse kan leve av folk flest og folk flest alene i 2018. Kontorene er det perfekte stedet å starte om penger skal flyttes på et tvilsomt sett ut av landet. Grunnen er ganske enkelt at det er de begrensede AML rutinene som gjør at mange bruker dem.
  2. Digital valuta som ikke styres av banker, eller sentralbanker. Der finnes det knapt nok systemer som fanger opp hvitvasking.
  3. Veldedige organisasjoner som sender penger til formål som er alt annet enn humane. Det er ikke alltid slik at innsamling er bare øremerket barn og trengende. Noen ganger er det stemplet med våpen, terror og elendighet.
  4. Det norske anti-hvitvaskingsregimet er organisert i den enkelte bank, men skurkene bruker flere banker. I stedet for å tenke hvitvaskings-bekjempelse bank for bank burde vi derfor heller ha et system på transaksjonsnivå som fanger opp på tvers av bankene. Noe annet er egentlig bare meningsløst.
  5. Var det noen som sa «lokal-kriminalitet»? Vel, kriminelle er ikke begrenset til verken kommune, fylke eller land. De jobber på tvers og da blir begrensningene for de som jobber mot kriminaliteten at de er organisert som om bandittene ikke krysser verken kommune, eller fylkesgrenser. Om vi skal fange opp banditt-aktivitet må vi tenke som banditter og ikke som byråkrater.

Stay safe godtfolk og bruk huet.

Med ønske om en fin ukestart til dere alle.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *