Fryktløs, eller en skrue løs

Fryktløs, eller en skrue løs – dere velger!

«Jeg vil gjøre det som er ekte. Jeg vil ut og oppleve det ekte Norge og ikke bare se landet gjennom skjermen»

Hva skremmer deg mest i verden? Hva får deg til å trekke dype drag av luft fra magen, eller huge etter pusten? Vel, når vi nå har startet der på kanten av stupet så kunne jeg svart høyder på det samme, og vips så titter vi ned mot i fryktens gryte. Når vi først snakker om frykt! Jeg har tidligere lekt en lek med kanariske venner på Gran Canaria der vi hver uke utfordrer hverandre til å gjøre ting som er skumle. Ting som en av oss frykter. Når jeg nå tilbringer så mye mer tid i Norge enn før så har jeg lyst til å bringe leken hjem, og da trenger jeg deres hjelp.

Jeg har en ide om skumle eller spennende aktiviteter som jeg gjerne skulle gjort (eller ikke) her til lands, og nå trenger jeg tips om folk som kan noe om nettopp dette. Tanken er at jeg utover høsten skal teste egne og venners grenser med et lite kamera på slepp og servere dere resultatet. Det skumle eller spennende kan være alt fra fallskjerm hopp, til klatring i fjell, rapelering, eller noe så enkelt som å kjøre bil eller motorsykkel på bane. Om aktivitetene er til havs så har jeg også lyst til å være med på havfiske, eller annet av det våte slaget. Jeg har lyst til å surfe bølger på øde norske strender, eller bestige topper i deler av Norge som er totalt ukjent for en bygutt  fra Oslo.

For å få dette til så trenger jeg deres hjelp, og da mener jeg på alt fra type aktiviteter til introduksjon til folk som kan hjelpe meg å få gjennomført. Jeg tenker da på folk som sitter i den lokale skyterklubben, og kan legge til rette for at vi kan besøke og filme eller folk som kan være endel av en tur fordi de kan noe som jeg ikke kan.

Om dere nå tenker at det nå har klikka for Kleiven så har dere helt sikkert rett. Det har klikka, og resultatet kan dere nyte godt av. Sannheten er nemlig at jeg alltid har gjort mye morsomt og spennende av det litt skumle slaget, og det måtte en jente som jeg datet en stund til for å stille spørsmålet «Hvorfor gjør du ikke slikt i Norge Ola». Vel, det første spadetaket er tatt. Jeg vil gjøre spennende ting i Oslo, og Norge  også.

I første omgang må jeg bli kjent med en fallskjerm klubb som vil la meg hoppe og filme. Jeg må bli kjent med noen som kan ta meg med ut i det fri for å rappelere, også må vi uten tvil innom en skyterklubb. Jeg har alltid hatt en frykt for våpen.

Trenger skyteklubber, fallskjermklubber etc som kan gi meg innpass og mulighet til å teste egne grenser, og vise resultatet til Norge.

Hva sier dere godtfolk? Har dere forslag til naturopplevelser eller annet spennende eller skummelt jeg burde gjøre her i Norge? Har dere kanskje også noen jeg burde snakke med for å få det til å skje?

«Kite, fallskjerm, dykking,  våpen, bil, motorsykkel, veteranfly, snøskuter, fjelltopper, ski, hav, båt, fisk, få meg ut dit – jeg vil og jeg skal vise dere!»

Da hører jeg fra dere. Nå skal jeg fullføre kaffen på Albert og Google spennende ting fra norsk natur. Jeg er det ikke, men jeg kaller det fryktløs.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

5 kommentarer

 1. Surfing, Hoddevik på Stad. Kontakt Anne Kari Lerfald. Havfiske i Måløy, kontakt Måløy havfiskeklubb. Via Ferrara i Loen. Bestige Hornelen, Europas høgste sjøklippe. Alt i Sogn og Fjordane.

 2. Hei igjen – ikke publiser denne kommentaren, dette er til deg 🙂

  Kom til Sunnmøre. Alt du leter etter i innlegget finner du her. Du kan bli med meg og mannen min på skytebanen, vi skyter med hagle og rifle. Du kan bli med på feltskytt på den avanserte skytebanen til klubben vår. Jeg kjenner folk som hopper i fallskjerm, jeg kan introdusere deg, de lar deg garantert filme, og tandemhoppe. Du kan bli med oss i Sunnmørsalpene, om du googler Bladet i Molladalen, er det rett i nærheten av der vi bor, hele området er ekstremt Instagramvennlig. Mannen min er laksefisker, og var i Alaska i fjor for å fiske, det er også muligheter for det i nærområdet.

  Det du skriver om i denne posten kjenner jeg meg veldig igjen i, det å utfordre seg sjøl. Jeg har gått Kilimanjaro tre ganger. I høst gikk jeg det høyeste fjellet i New Mexico, Wheelers Peak. Jeg og en amerikansk venninne kjørte fra Colorado til New Mx. med egen bil, vi gikk i Rocky Mountains og besøkte indianerlandsbyer i Santa Fe. Man må leve når man kan! Ta kontakt med meg om jeg kan hjelpe deg å realisere noe av det du skriver om her! 🙂

 3. Hvorfor ikke bli med på en skikkelig jakttur i de dype Norske skoger, med hund og våpen? Spenning, villmark og fysisk aktivitet på en gang. Ta gjerne kontakt. Er gift med en sprek jeger. 😉

 4. Hei

  Vil også anbefale deg å dra på sunnmøre! Gå sunnmørsalpene, ta kontakt med 62 grader Nord – tror de har mye av det du tenker på. Kanskje få til et samarbeid der?

 5. Vålerbanen for fart og spenning!