Du reiser ikke fra en forsvarsløs bestekompis

Kjære leser,

Hva skal du i sommer, og hva skal bestevennen din? Jeg tenker da ikke på den tobeinte men den firbeinte, og da gjerne lojale lille skapningen som følger deg over alt. Den alltid like glade og alltid like kosete kompisen som vi nordmenn har en så sterk kjærlighet for. Vi nordmenn elsker nemlig kjæledyrene våre og sommerstid er intet unntak. Likevel er det enkelte som glemmer den firebeinte bestevennen sin på sommerstid, og da mener jeg enten det gjelder hund eller katt. Enkelte lar nok sommervarmen ta litt overhånd når de reiser på ferie uten at bestevennen er trygt plassert på kennel, eller hos gode venner som bestevennen stoler på. Enkelte reiser rett og slett fra den lojale hunden som ikke kan annet enn å vente der den ble forlatt. Slik praksis er rett og slett «No Go», og den gjør meg forbanna. Like fullt får jeg årlig mailer om slike hendelser til bloggen, og da har jeg i år bestemt meg å være litt føre var. Om du skal på ferie da skal hunden eller katten det også. Om ikke annet til en kennel, eller et katte-hotell som vet å ta vare på de vi er som mest glad i.

Når det gjelder sommer, og det å vite at sommeren er underveis så kommer alltid den følelsen for min del når forretningspartneren min Preben ringer og bestiller opphold på fast sted for huskatten «Findus». «Hei, det er Preben pappaen til Findus» bruker Preben alltid si til det faste feriestedet til katten, og da vet jeg at sommeren er nær.

Når det gjelder den motsatte varianten av det å gi faen i kompisen sin, så har det blitt stadig mer vanlig å ta med løshunder, og gatehunder hjem fra ferie, og i all den iver som enkelte har for å redde ferievennen, så er det utrolig viktig å huske at det å importere en hund er en ganske så kompleks greie. Jeg snakker da om vaksinasjoner, papirer, hunde-pass etc. Etter å ha gjort noen episoder med Svindeljegerne der import av hund og katt er tema så har jeg virkelig fått øynene opp for hvor galt det kan gå om importen ikke er på stell. Jeg snakker om sykdommer som er utryddet i Norge. Jeg snakker om karantene og faren for at hunden du skulle redde ender opp med å bli avlivet.

Nei kjære godtfolk. Det er lite som gir mer glede enn det å ha sin egen hund eller katt. Det er lite som gir mer selskap og samtidig bidrar til at husfreden alltid er slik den skal være når sofakos og hygge finner sted. 

Lie fullt skriver jeg denne teksten fordi jeg vet at enkelte lett glemmer, og i år har jeg tenkt til å gå gjennom sommeren uten at blogglesere skal behøve å tipse om naboen som stakk fra bikkja. I år er vi føre var og tipser heller i forkant så kan naboen heller lese seg til gode avgjørelser ved denne teksten.

Med det sagt godtfolk. Det er en enorm glede å vite at nettopp du leser det jeg nå skriver og selv om KleivenBlogg ikke er like rett i rammene som den var før, eller oppdateres like ofte så er den en god følgesvenn for meg som skriver. Det at dere leser gjør det hele ganske så magisk.

Ha en nydelig sommer godtfolk. og ta vare på hverandre. Enten det gjelder to eller firbeinte.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *