Positano og Capri i morfars fotspor

Kjære leser,

Da flyet tok meg fra Gran Canaria og kompis-uke med vennene mine på GC  til Italia sist uke,  så satt jeg nærmest med hjertet i halsen og sommerfugler i magen på en og samme gang. Jeg var spent på Italia-turen, og da ikke minst fordi jeg visste at jeg skulle reise i morfars fotspor. Rett etter krigen var nemlig morfar på Amalfikysten og Capri, og med hans bilder fra tiden han tilbrakte der i minne så gledet jeg meg virkelig til Italia-turen. I tillegg visste jeg at turen skulle tilbringes i godt selskap, og der man reiser med bra følge så blir jo turen så mye hyggeligere.

Det første stoppet vi gjorde i Italia var like ved flyplassen i Roma, og grunnen var ganske enkelt at Roma på turen ble utgangspunktet for en road-trip til den vakre Amalfi-kysten. Som en road-trip under solen skal så ble den gjort i en kabriolet av merket Audi, og med taket nede og solen i ansiktet så gikk turen til Positano unna i god fart. Vel fremme bodde vi i et hus med utsikt utover byen, og med huset som var av det typisk italienske slaget så fulgte både mye gåing i trapper og byens vakreste utsikt. 

Positano er forresten en skikkelig perle, og om du skal besøke Amalfikysten så ville jeg prioritert Positano. Av byene som vi besøkte så er det min absolutte favoritt. 

Byen Positano er utrolig vakker, og selv om den i juli-måned var rimelig full av turister så var den både sjarmerende og vakker. Mulighet for å finne de rolige plassene i byen uten menneskemylder er også mulig om man gjør en innsats. Jeg fant meg i alle fall raskt noen slike gjemmesteder. Både på stranden, og ellers i byen.

Når det gjelder turen videre fra Positano så var Capri virkelig den mest positive opplevelsen jeg kan huske å ha gjort på reise på en god stund, og om det er et sted jeg virkelig kjente følelsen av å ha «kommet hjem», så var det på Capri. Denne magiske øya med alle de fantastiske gatene, husene, strendene og de ikoniske strand-klubbene er en opplevelse i seg selv, og selv om båtturen over ikke tar mange minuttene så var det som om å komme til en helt annen verden. Planlegger du kanskje en tur til Capri? Da er det en ting som gjelder book en dag med båt. Kom deg ut og se huler, og kysten av den vakre øya.

Capri og den siste uken med ferie vil jeg aldri glemme. Den vil alltid være en skikkelig skatt.

Her følger noen bilder fra uken min i Italia. 

(Ps,  Dette er ikke et sponset innlegg. Det er et innlegg om ferie, og den har jeg (tro det eller ei). Penger til å betale selv.)

Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *