Savner deg kompis

«Savner deg kompis»

Kjære leser, denne høsten starter som den skal med mye å gjøre på alle fronter, og selv om savnet etter ferien er der mer enn noengang (jeg har tross alt hatt en av mitt livs beste sommerferier), så sitter jeg altså slik som jeg pleier på hjemmekontoret ved Aker Brygge og skriver. Jeg skriver til dere, og forbereder meg samtidig mentalt på at jeg i morgen skal gå i begravelsen til det jeg regner som en virkelig god venn. En venn som døde så altfor tidlig. En venn som alltid var der for meg da jeg trengte det, og som jeg forsøkte å stille opp for på samme måte som han stilte opp for meg. John Bjarne og jeg var det han kalte før «brødre». Vi var som en slags merkelig Batman og Robin duo, eller noe tilsvarende. En duo som med veldig ulike egenskaper, og kunnskaper samlet fikk til mye bra sammen både på jobb, og på fritiden. La meg dele noen ord om John Bjarne. Ordene låner jeg fra en artikkel som to kollegaer skrev i Journalisten.

I 2017 ble John Bjarne ansatt i Monster som redaktør for det nye programmet «Svindeljegerne». Han var med på å utvikle formatet og å gjennomføre produksjonen av sesong 1. Dette var et program han brant for og som han var stolt av å være en del av, og han holdt også kurs for andre journalister om metode og etikk knyttet til produksjon av «Svindeljegerne». (Flere av disse foredragene holdt vi også sammen). John Bjarnes iherdige innsats og faglige dyktighet bidro sterkt til at programmet ble en suksess og til at TV3 bestemte seg for å produsere flere sesonger. Da han døde var han fortsatt ansatt i Monster som redaktør for «Svindeljegerne».

Også på privaten var John Bjarne unik. 

Da jeg i fjor fortalte min kompis og venn John Bjarne at sønnen min Maximilian kjedet seg enkelte ganger da han var hos meg fordi han hos moren hadde søsken, så fikk John Bjarne ideen om at hans barn kunne være Maxis søsken i enkelte av pappa-helgene. Slik hadde det seg at vi møttes i helger, og da med gutta som gjerne så fotball eller lekte sammen. Aldersforskjell og det at de ikke kjente hverandre fra starten av ble raskt glemt når min sønn og John Bjarnes barn fant hverandre i lek, og moro. Vi voksne vi snakket da gjerne om livet mens barna lekte, og mens John Bjarne og jeg snakket mye om fotball og nye TV-prosjekter som vi hadde lyst til å gjøre sammen, så gikk timene fort. Vi delte lidenskapen for spansk fotball, og stemningen og gleden var sjelden større for John Bjarne enn da hans Atletico Madrid slo mitt UD Las Palmas. Det skjedde jo også hver gang.

Nei, om jeg skal sette ord på min relasjon med John Bjarne så vil jeg beskrive han som en ekte venn, og en hinsides flink kollega. Han var en av de som lærte meg mest om å lage Tv i sesong 1 av Svindeljegerne, og der jeg var førstereisgutt så var hans erfaring og rolige adferd med på å gjøre meg både trygg og selvsikker som programleder. John Bjarne var også generøs med komplimenter, og han er vel en av de få menneskene jeg kjenner som aldri var redd for å si noe fint eller rosende om andre. Han var en som aldri sa noe negativt om noen, og som alltid fremhevet det positive i menneskene rundt seg.  Da han første gang sa at jeg var et TV-talent husker jeg at jeg rødmet, og det var vel nærmest første gang i historien at jeg ble målløs. Hadde jeg ikke kjent han så godt så ville jeg trodd at han var ironisk. Hadde jeg ikke kjent han så godt så ville jeg tatt det for smisking.

John Bjarnes store hjerte kom også til syne i møte med andre som vi møtte på vår vei, og enkelte ganger kunne jeg nærmest gispe oppgitt fordi han ønsket alle så inderlig vel. Han tok seg tid til å bry seg og lytte uansett hvem som snakket, og selv i møte med svindlere og luringer klarte han å kombinere et kritisk syn med forståelse og empati. 

Kjære kompis, jeg savner deg. Kjære John Bjarne, jeg setter utrolig pris på den fine tiden vi har tilbrakt sammen både på jobb oog privat.  Kjære John Bjarne, jeg er stolt over å ha fått kalle deg en god venn, og ikke minst over alle eventyrene som vi har opplevd sammen med Svindeljegerne. Ikke minst på tur i Spania på røverjakt.

Kjære John Bjarne, jeg sender gode tanker til din flotte kone, og to flotte sønner. Kjære John Bjarne, jeg skal gjøre mitt for at vi lager en Svindeljegerne sesong 2, og da helt i din ånd.

Alt godt fra meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *