Drømmen om Capri

Drømmen om Capri – og en ung gutt som ble preget for livet

Det var ikke så mye som skapte mer engasjement i en ung Kjell-Ola enn da morfar Kjell for mange år tilbake fortalte om tiden han tilbrakte i Tyskland som endel av Tysklandsbrigaden etter andre verdenskrig. Historiene til morfar var nemlig av det eventyrfulle slaget, og der han fortalte så lagret minnene om historiene hans seg nærmest som krystallkuler eller fargerike diamanter en røverhistorie verdig i mitt hode. Da morfar fortalte om tiden i Tyskland så var det alltid med positivt fortegn, og jeg tror at tiden han var der gjorde veldig inntrykk på han. At han virkelig utviklet seg som en ung mann i det store utland er det liten tvil om og derfor var morfar også opptatt av at jeg tidlig skulle komme meg ut verden. Han ivret for at jeg skulle til USA i tenårene, og slik ble det også. Jeg havnet i New York, men det er en annen historie.

Når det gjelder mine favoritt-historier fra morfars tid i Tysklands-bataljonen så handlet de om da han dro på perm til Italia. Morfar besøkte Roma, og Napoli men det var øya Capri som imponerte han mest, og historiene om Capri har jeg aldri glemt. Jeg har heller aldri glemt bildene hans fra tiden på Capri og derfor var sommerens tur til Capri selve høydepunktet i min sommerferie. Jeg følte at jeg reiste i morfar fotspor og morfars ånd, og med det som motivasjon var turen allerede fantastisk før den hadde startet. Det at jeg reiste i fantastisk selskap gjorde den enda bedre, og da vi seilte med båt mot øya var faktisk spenningen total.
Capri er virkelig en opplevelse og den er både vakker, vill og våt. Capri er også et sted for eventyr og noe av det jeg virkelig elsket den tiden vi var der var å rusle i gatene og kjenne på følelsen av historiske hendelser som sitter i alle veggene. Det er heller ikke få storheter som har hatt Capri som en favoritt opp gjennom årene, (Sophia Lauren & Brigitte Bardot etc), og det merker du også på atmosfæren. At naturen er slående vakker og at opplevelser med båt gjør øye enkel å bli kjent med er en bonus, og siden øya ikke er større enn den er så kan du komme deg raskt rundt men ikke så raskt at du kan gå over alt. da vi først kom til øya så trodde vi at vi kunne gå til hotellet. Det så jo så kort ut på Google Maps, men virkeligheten var en helt annen. Capri er liten men ikke så liten.
«Da morfar døde fikk jeg albumet hans fra Italia og Capri i arv. Overskrifter som Spaghetti måtte prøves er jo bare fantastisk»
Nei kjære leser, om du skal besøke et sted som har sjel, historie og sjarmen som gir deg følelsen av at stedet ikke er helt ødelagt av masseturisme – da vil jeg anbefale Capri. Om du i tillegg liker å bade fra klipper, og har sansen for italiensk stil og harmoniske men rolige kvelder da er Capri perfekt, og når det er sagt. For meg var Capri virkelig en opplevelse, og jeg har tatt meg selv i å drømme meg tilbake mange ganger siden jeg kom til Oslo. Både fordi jeg reiste med godt selskap, og fordi øya var så fantastisk.
Her følger noen feriebilder fra Capri. Både fra morfars album fra 1946 og fra mine egne fra 2018.
Enjoy!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *