Her går det virkelig galt i Norge….og få ser hvor ille vi er ute

Derfor er nasjonen Norge på ville veier

Kjære leser, det er søndag og hviledag i følge noen gamle skrifter men hodet er fullt og jeg har behov for å dele litt med dere.
I dagens VG kunne man lese at det florerer med falske identiteter i Norge, og at skatteetaten er bekymret. Vel, de burde være mer enn bekymret, og siden min arbeidsgiver Risk Information Group (RIG) sjekker mer enn 700.000 ID-dokumenter for ekthet bare i Norge, så vil jeg si det med store bokstaver.
Grunnen er nemlig at vi her til lands ikke har noe reellt ID-dokument, som er skapt for å fortelle verden at du er deg eller jeg er meg. Vi har ingen ren ID-kontroll som er trygg. La meg forklare i et historisk perpektiv. Passet fikk vi for å reise med og et pass kan du få ved å fremvise et bankkort  med bilde, eller førerkort hos Politiet. Førerkortet får du for å kjøre med og også her kan du bruke et bankkort med bilde eller et pass for å få det utstedt. Bank-kortet med bilde kan utstedes av mer enn 10.000 bankansatte og ingen av disse har ID-kontroll som sitt syfte. I tillegg har et bankkort med bilde nærmest ingen sikkerhetselementer, og kortet har ofte bilder av det eldre slaget. På mitt bankkort med bilde fra DNB, så er jeg eksempelvis 16 år gammel, og det er ikke et menneske i verden som kan se at det er samme fyr som den nå snart 41 år gamle Kjell-Ola

Skattedirektøren mener også at et er for lett å operere med falsk identitet i Norge. Han er bekymret over at Norge kan gå glipp av en historisk mulighet til å få bukt med problemene. VG har tidligere i sommer skrevet om at politiet mener det avsløres altfor lite ID-juks blant asylsøkere i Norge. Og at kriminelle kan operere med ett navn hos skatteetaten, ett hos Statens vegvesen og ett i banken uten at det oppdages. Jeg vet personlig at dette er fullt mulig, og jeg vet også at det gjøres av banditter den dag i dag. Det blir dermed ikke bare et tenkt eksempel men en praksis som tapper nasjonen.

Så  la oss snakke om et skandale-prosjekt

«Enkelte vurderer å gi nasjonalt ID-kort til papirløse asylsøkere. Da er vi jo like langt og kortet er allerede der verdiløst»

Prosjektet med de nye ID-kortene vi nordmenn skal få er blitt utsatt igjen og igjen, men er ventet i 2020. Men det er ikke nok bare å få ny og bedre legitimasjon for å få bukt med svindlingen, advarer Skattedirektøren. (Han har helt rett) Samtidig må Norge også få opp et register som kan søke på fingeravtrykk eller bruke ansiktsgjenkjenning, for å være sikker på at de som får et ID-kort faktisk er den de sier de er. Her belyser skattedirektøren en vesentlig ting, og selv om det er utopi å tro at vi får dette på plass med det første – når vi ikke en gang klarer å få på plass et nasjonalt ID-kort, så er det åpenbart veien å gå. Veien er også smartere bruk av informasjon ved utstedelse og kontroll, og man kan jo eksempelvis hvorfor bankene ikke henter ut bilde av kunder fra passets micro-chip når de lager nye bank-kort. Disse er jo maks ti år gamle, men la banken finne ut det selv.

For deg og meg kjære leser, så er det viktigste å forstå at Norge de neste årene vil måtte ta tunge løft på ID-siden og da ikke minst for å sikre at ikke asylsøkere og andre som kommer hit papirløse får hvitvasket sin identitet ved at vi gir dem et norsk identitetsdokument som bekrefter deres falske identitet. Like viktig blir det å sørge for at bankkort med bilde ikke kan brukes til annet enn å betale med. Dette er nemlig fra sjekkheftets tid, og en bank sjekker ikke i praksis om du er deg.

Så sagt med andre ord; I Norge kan du egentlig ikke vite at noen er den de utgir seg for. Med mindre du får se diverse registre på tvers eller tar deg en sommerjobb i Politiet – alternativt går en god skole som svindeljeger. Det etablerte Norge henger nemlig igjen på 70-tallet og ser vi bort fra Skatteetaten som er flinke så er det grunn til å varsle om full krise.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *