Jeg skyter fra ofta og svarer dere

Kjære leser, i natt våknet jeg klokken fem og var lys våken. Det var som om søvnen ikke ville spille på lag med meg, og der søvnen var fordrevet av alle slags tanker om svindlerjakt, samt livet, og sånn så bestemte jeg meg for å gjøre en liten spørre-greie på Instagram. Svært mange av dere valgte å stille spørsmål, og selv om noe av det både er mer privat enn vanlig, og utenfor komfortsonen, så har jeg valgt å svare så godt jeg kan på det meste. De spørsmålene jeg ikke svarer på er de som er av for personlig karakter, som gjelder taushetsbelagte forhold innen jobb relaterte ting, eller på annen måte er uetisk å ta stilling til fra mitt faglige ståsted. Jeg er jo Svindeljeger tross alt.

Jeg har også fått noen titalls spørsmål om kjærlighetslivet mitt, men jeg har begrenset meg til å svare litt kort på et par av disse. Det er jo langt uten for mitt virke å skulle snakke om slikt tross alt. Når jeg svarer kort i to tilfeller så handler det mest av alt om at jeg er sinnsykt lei av å bli spurt om nettopp dette hvor enn jeg går.  Sannheten er at noen ganger må man bare finne ut av ting før man snakker med andre om det, og derfor lar jeg det egentlig bli med å si at jeg er forelsket i en jente. Der stopper min utlevering av eget kjærlighetsliv. La oss ta heller tak i et spørsmål som ble stilt men ikke kan besvares på Instagram. Jeg vil snakke om svindel.
Når det gjelder langt viktigere ting, så har jeg lyst til å dele med dere hvorfor jeg startet med anti-svindel og anti-økomomiskkriminalitet som «business». Det hele begynte egentlig med at jeg under tiden som Markeds & Kommunikasjonsdirektør i Dun & Bradstreet (D&B) gjorde en god del analyser, og fikk ganske god innsikt i hvordan kriminelle miljøer bruker skatteparadiser til å skjule vinning fra kriminell aktivitet her i Norge. Gjennom kartlegging og sporing av dette så ble en gnist tent, og da jeg senere hoppet av Bisnode og D&B toget og skulle starte eget så var det egentlig lagt hva som skulle komme. Forretningspartneren min Preben og jeg snappet opp rettighetene for Norden på databaser som gir god innsikt i økonomisk kriminalitet på lokalt og globalt nivå, og ved hjelp av disse så fikk vi flere banker som kunder. Det var starten på vårt eventyr
Veien derfra til å jobbe mer rådgivende ble kort, og på veien så bygget vi oss også en ganske unik kompetanse på både svindel og bedrag. Vi skapte vår egen lille butikk på området, og der selskapet vårt Risk Information Group jobber (RIG)  for det offentlige Norge samt næringslivet, så ble Svindeljegerne konseptet til for å bruke all den kompetansen vi har tilegnet oss til å hjelpe også mannen i gata. Vanligvis er jo det å hjelpe mannen i gata lite lønnsomt fordi kostnadene ved slikt arbeid gjerne overstiger det som er tapt, men så er man jo litt ildsjel, og når man samtidig ser hvor lite Politiet evner å gjøre i svindel saker så er det liten tvil om at et TV-program som vårt har livets rett.
Både RIG og Svindeljegerne er ulike sider av min hverdag som jeg virkelig verdsetter, og der RIG gjennom både teknologi, og bruk av kompetanse stopper svindel og bedrag hver dag i Norge så er det å være på gata med Svindeljegerne nærmest som terapi å regne. Aldri har jeg vært nærmere det å kunne gjøre noe helt håndfast med banditter som lurer folk flest, og fordi mange av dere liker å se svindel på TV så er seertallene også gode så langt og vi kan gi dere mer av det samme
Kjære lesere, til slutt har jeg lyst til å si en liten ting som jeg synes at dere skal reflektere over. Når dere leser bloggen, eller liker og deler så er det med på å gi meg bedre innsikt i hva dere vil lese mer av. Det er også med på å forme det produktet som jeg lager til dere, og der enkelte av dere bare ønsker å lese om kriminalitet så er det andre som bare ønsker privat innhold. Jeg ønsker å gi dere en så god kombinasjon som mulig, og jeg ønsker å ta dere med på råd.
Derfor har jeg også tatt initiativ til å følge opp henvendelsen om et styreverv som kan bidra for dyrevelferden her til lands. Møtet finner sted senere denne uke. Jeg holder dere i loopen.
Stay safe – ydmyk hilsen til dere alle fra en sliten men fattet Svindeljeger.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *