Nå selges det stjålne  lojalitets-poeng fra flyselskaper på Dark-web!

Nå selges det stjålne  lojalitets-poeng fra flyselskaper på Dark-web!

Alle fly-sleskaper med respekt for seg selv tilbyr dem til lojale kunder, og nå kan du også kjøpe dem i det svarte markedet. Jeg snakker selvfølgelig om  «frequent flyer miles», eller såkalte lojalitets-poeng på norsk. Om du er av den litt tvilsomme typen så kan det nå være greit å vite at slike poeng sa da er stjålne nå selges på «Dark-web», og de selges til en brøkdel av den prisen som det ville koste å opparbeide seg poengene om du skulle gjøre det på den vanlige måten.

De kriminelle bandene som selger slike er sofistikerte «cyber-kriminelle», så sannsynligheten for at du blir lurt om du velger å kjøpe er rimelig stor. Faktisk er den enorm, men det stopper ikke kjøpere fra å legge ned til 31 dollar på bordet for å kjøpe poeng som  kan gi både gratis flyturer, og oppgradering eller tilgang til flyplass losjer. Det kan også gi status som gull-kunde, og skal vi tro «reklamen» på Dark-web så kan du kjøpe 100.000 poeng fra eksempelvis British Airways for 144 dollar. Tilsvarende pakker kommer for mange av verdens største flyselskaper, men om de faktisk virker er vel en helt annen sak.
Det at poengene ligger ute for salg slik det faktisk gjør tyder på at noen har hacket kontoer som eies av andre, og har stjålet poengene derfra. Det kan også tyde på at bandittene kan ha funnet veier inn i fly-selskapenenes lojalitets-systemer og dermed bruker disse til å stjele poengene som på mange måter blir som en slags valuta i flyverden.
Narko, stjålne Bitcoins, våpen, drap og hacing. Alt selges på Dark-web
Det at bandittene er kreative vises også ved at de ikke bare selger poengene i seg selv de selger også passord og brukernavn til reelle kunder som er mye poeng. Sagt med andre ord banditter har fått nok en melkeku i en stadig mer utsatt verden.
Det virker ikke som vi Svindeljegere blir arbeidsledige med det første.
Stay safe godtfolk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *