Fra under-cover i Riga til spørsmål fra dere

Kjære leser, i skrivende stund er jeg i ferd med å sjekke ut av hotellet «Kempinski Grand Hotell»  i Riga og ta turen hjem i Norge, og Oslo. Det har vært noen spennende dager her, og selv om Svindlerjakt sjelden gir rom for hvile eller ro så klarte jeg denne gangen å lure inn litt av alt. Jeg klarte også å få en ny god kompis her borte, og da har jeg funnet meg en kompis som faktisk er spesialist på å filme under-cover. I Norge er det ikke så vanlig med «under-cover» journalistikk med skjult kamera, men her borte er det faktisk et ganske vanlig faområdeg, og min nye venn som jobber for Latvias stats-TV  er noe så heftig som den fremste i landet når det kommer til filming der ingen skal filme. Det i seg selv er både skremmende, og imponerende.

La oss kalle han «I SPY»,

Når jeg nå sitter og venter på at bilen til hotellet skal hente meg og kjøre meg til flyplassen, så passet det å skrive noen ord til dere, og samtidig ta meg tid til å svare på endel av de spørsmålene som har kommet den siste tiden.

Dere er flinke til å spørre om alt mellom himmel og jord, og selv om jeg i perioder ikke rekker å svare på alt så betyr ikke det at jeg ikke ser dere. Det betyr bare at livet flyr avgårde i et forrykende tempo, og da gjerne med meg hengende etter som et slips i menneskeskikkelse. Tempoet og evnen til å sjonglere mange ting har alltid vært en av mine styrker, men nå ser jeg stadig oftere at jeg bare må bort fra alt for å få ro. Bort fra Svindeljegerne, risiko-analyse, foredrag og tv-prosjekter. Bort fra bokskriving og annet som henger over meg. Sannheten er jo at selv om alt er selvvalgt så krever det sin mann å takle alt, og da snakker jeg ikke om jobben i seg selv, men alt rundt det som suger energi.

Når vi først snakker om energi så har jeg lyst til å dele noe som gav energi. I går ble jeg intervjuet av Latvisk TV om Svindeljegerne, og det var stor begeistring i statskanalen her borte da jeg fortalte at vi nå har gjort en innsats for å ta tak i kriminalitet med bånd til Latvia. Ingen liker skurker tross alt.

Her kommer svar på noen spørsmål fra dere:

1.Hva er det du liker best med høsten?

Fargene, og muligheten til å kle på seg litt. Deilig å søke dekning i en stor genser. Ikke dumt med sofakos, eller fargene ute i naturen heller.

2. Hvilken modell er solbrillene på bildet?
De er fra Tom Ford, modellen husker jeg ikke.

3. Hva ser du etter i en partner?

En aktiv, treningsglad, sjarmerende, lojal og eventyrlysten jente som ikke ser begrensninger, men mulighetene i livet. Så er det jo et enormt pluss om hun forstår at jeg har en sønn, og at veien til mitt hjerte går via det å vise omsorg for han også  (etterhvert altså). Alt er så mye mer gøy i livet om man har en lagkamerat å dele alt man opplever med og det er vel slik jeg ser det. En lagkamerat er en man reiser jorda rundt med fordi nettopp den personen er den eneste du vil ta den reisen med.

4. Har du noengang vært redd på Svindeljegerne opptak?
Ikke der og da men jeg husker at jeg var ganske urolig i kroppen etter at vi ble truet med pistol på Gran Canaria. Etterpå var det litt sånn at man faktisk forsto at man hadde vært gjennom noe sykt. Da det først skjedde så hadde vi fokus på oppgaven.

5. Hvor ofte trener du?

Tja, som regel tre ganger i uken. Mer om jeg har tid, og med mindre om det er mye på jobb etc. Så hører det med til historien at kosthold er en veldig stor del av det å holde seg i form. Jeg fungerer ikke uten trening. Får ikke sove og sånn om jeg ikke trener jevnlig.

6. Hvorfor ikke lage en Svindeljegerne Podcast?

Har ikke hatt tid, men en god ide.

7. Hvor ung er du?

Jeg er 41.

8. Ser du frem til å jakte på kjærligheten?

Det blir vel en spennende greie i det store, og hele. Så kan man godt si at jeg er like spent som jeg ser frem til det. Det er liksom noe med at det hele er ganske så skummelt.

9. Når skal vi på date?
Spør TV2;)

10. Er du like glad I marsipankake som meg?
Aner ikke. Spiser sjelden marsipankake

11. Hvor mange push-ups kan du ta?

Bruker å ta rundt 50 om jeg først gjør et set.

12.  Hva tar du i benkpress

Aner ikke, har ikke pushet maks på mange år, men 100 pluss må jeg vel klare.

13. Hva er favoritt-bilmerket ditt?

Porsche, men liker også Audi og Mercedes. Har også en forkjærlighet for Jeep, og da spesielt Wrangler. Det er en ekte guttebil.

14. Er du en drittsekk, du ser sånn ut?

Håper ikke det.

15. Er Svindeljeger Ole og du venner på ekte?

Ja, vi har vært venner i mange år. Ole er en av de menneskene som jeg nok alltid tilta i livet mitt. VI har en slags kameratskap som alltid er ekte og direkte i formen.

16. Hvem er sterkest av Ole og deg?

Tror jeg tar han på styrke men Ole løper fra meg.

17.  Du har mye kule sko, hvor kommer de fra?

Det er jo litt ulikt men jeg er glad i sko fra Cole Haan.

18.  Har du noengang blitt svindlet selv?

Ja, det har vel alle. Jeg leide blant annet et feriehus en gang som jeg aldri fikk. Det fantes nok ikke det feriehuset.

Nyt søndagen godtfolk!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Morsomme spørsmål du får, og gode svar 😉👍🏻