Ljuger, og bedrar seg til rikdom på bekostning av folk flest

«Det er ikke fair at ren mafia ender opp med fet villa på bekostning av de som følger reglene»

Kjære leser, solen skinner og høstfargene er så vakre at man ikke kan annet enn å smile fra øre til øre.

Det er liksom noe med disse morgenene der solen, og høsten i vakkert samspill legger magiske farger på dagene og i dag er en slik dag. Det er også en slik dag da jeg våknet opp og kjente på slitasjen fra gårsdagen. Tidlig fly til Bergen og sent fly hjem gjorde sitt til at hodet i dag føles mer eller mindre i søvne, og da snakker vi om i våken tilstand. Med det sagt så vil jeg bruke den våkne delen av hodet mitt til å dele noen tanker dere dere som bekymrer meg.
Jeg har over de siste årene lagt merke til en juksemaker mentalitet i deler av næringslivet, og denne mentaliteten er i ferd med å bli et samfunnsproblem. Sannheten er nemlig at enkelte bransjer er så fulle av aktører som driver sosial-dumping, som opererer uten godkjente forsikringer, og kontrakter, som driver uten å forholde seg til gjeldende regelverk, og problemet er nå i ferd med å eskalere fordi enkelte av disse er i ferd med å få markante posisjoner i sine industrier. Med markante posisjoner så viser det seg at juksemaker mentaliteten har gitt avkastning, og det er jo ikke så rart. En som skal gjøre alt etter boka kan jo umulig konkurrere med en som ikke har de samme kostnadene og forpliktelsene i bunnen av butikken.
I praksis er dermed juksemaker-butikkene markeds-vinneren, og det er da jeg kjenner at et høylytt skrik om «Hjelp» er på sin plass. Hvis vi lar dette fortsette, og ikke tar det på alvor. Hva vil da skje med de lovlydiges tro på lov og orden? Hva vil skje med de bedriftene som gjør alt etter boka når de ser at juks og fanteri lønner seg?
Spesielt utsatte bransjer er bygg og anlegg, transport og renhold.
Nei, jeg vil egentlig bare si følgende godtfolk; Om dere velger å kjøpe tjenester som selges papirløst, og bærer preg av sosial-dumping og lovløse tilstander da skaper dere ikke bare et problem for dere selv. Dere skaper et problem for hele nasjonen, og grunnen er ganske enkelt at juksemakeren havner som vinneren på beste vestkant. Taperen som følger boka han havner i skifteretten, og slik kan vi ikke ha det i lille Norge.
Vi er et for stolt land til å la oss knekke av slik kriminalitet. Er vi ikke?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Siv Haglund

    Det er helt riktig, smartest i lengden å gjøre ting riktig. Men når myndighetene gjør ting feil og setter noen fremfor andre uten å ta hensyn til reglene er det alvorlig. Er en sak i Tønsberg der de som driver og fraktet folk over sjøen må være inne med riktige folk ellers får mister de kjøringen men andre får drive med feil utstedt sertifikat. Dette ble nylig avdekket men her bli ikke rettet opp i, Arne Osmundsvaag driver Flybåten han sørger de for å begrense og ta fra hen kjøring med båt. De driver med systematisk utestenging. Har vært oppe i avisen også. Kameraderi er ikke lett å drive virksomhet sammen med. I dag har han ingen fast kjøring og tape mye penger på korrupte nærings overhoder.