Dette får meg til å smile hele veien til banken, og du kan gjøre det samme nå

Kjære leser, nå vil jeg dele litt info om noen svært gunstige regler som gjelder frem til nyttår, og om dere vil gripe muligheten så bør dere ta den nå.

Reklame

 Det er estimert at 440.000 nordmenn har opprettet en Aksjesparekonto ifølge VPS. Det bør også du gjøre om du handler fond eller aksjer.

 Dere spør meg stadig oftere om økonomi og sparing. Dere spør meg hvilke smarte løsninger som kan brukes på privatøkonomien, og nå vil jeg dele en oppside som gjelder frem til nyttår. Det handler om å gripe en mulighet som gjelder nå, og som kan være fordelaktig om dere sparer i aksjefond eller aksjer.  I dag har jeg derfor lyst til å dele mine erfaringer med et produkt som jeg selv har valgt. La meg dele noen erfaringer, og litt læring som jeg selv har gjort i nyere tid. Det handler om å kunne utnytte et skatte-amnesti som gjelder til nyttår.

 Det kan være smart  å sitte fremoverlent i stolen nå. Jeg vil  fortelle hvordan dere kan utnytte de gunstige skattereglene som gjelder nå.  

 Denne uken var jeg hos DNB for å lære litt mer om sparemuligheter i forbindelse med at jeg nylig har byttet hovedbank på privaten til DNB, og en av de produktene som jeg virkelig fant nytten av i min privatøkonomi er «Aksjesparekonto». Med Aksjesparekonto hos DNB kan du kjøpe og selge aksjer og aksjefond som du vil uten å måtte skatte av gevinsten før denne tas ut av ASK- kontoen,  og du kan samtidig velge blant en et av Norges største tilbud når det kommer til både fond. I tillegg får du full oversikt i Spare appen, som gjør at du alltid har Aksjesparekontoen din i lomma. DNB er jo også Norges største bank og de ligger alltid langt fremme på gode tekniske løsninger.  

 Med Aksjesparekonto, så er det skattemessig nærmest som å ha et eget aksjeselskap for privatøkonomien der du først skatter når du tar ut gevinsten.

 Om du ikke har gjort det før så kan det være lurt å flytte aksjer og fond over på Aksjesparekonto nå, og grunnen er ganske enkelt at «overgangsvinduet» for flytting, uten skatte av  gevinsten ved overføring, til Aksjesparekonto lukkes ved årsskiftet. Det er slik jeg ser det kun fordeler med en Aksjesparekonto, og ingen ulemper.

 Hvis du etter første januar 2019 vil flytte aksjer eller fondsandeler til en aksjesparekonto,vil du måtte betale (om foreslått statsbudsjett bankes gjennom) hele 31.68% på gevinsten ved flyttingen. Flytter du imidlertid alt inn på aksjesparekonto før nyttår så anses det ikke som realisering av gevinst. Du kan dermed nå flytte alt inn på Aksjesparekonto, og realisere for å re-investere uten at det utløser skatt inne i konten Det er en sjeldent god løsning som har utløpsdato 31.12.2018, og du bør være enda tidligere ute om du skal rekke å flytte mellom banker. Du kan også ta ut det opprinnelige innskuddet på Aksjesparekontoen uten skatt. Det er først når du tar ut gevinsten at det utløser beskatning.

 En Aksjesparekonto hos DNB er gratis, og det er enkelt å flytte aksjer og aksjefond som du har fra tidligere inn på kontoen. Deretter kan du velge aksjer og fond som passer deg, og du kan selv velge når du ønsker å bytte, selge eller reinvestere, eller ta ut innskuddet – uten å betale et øre i skatt før du tar ut gevinsten. Med andre ord er du sjefen for egen økonomi, og du kan styre unna alle de fallgruvene som er lett å havne i om du skal velge fond og investeringsmuligheter via mindre solide alternativer enn DNB.

 Rent personlig er jeg opptatt av å føle meg trygg når jeg skal plassere sparepengene som jeg har slitt så hardt for, og nå har andel av de fått et trygt hjem på Aksjesparekonto  hos DNB. Ved å opprette Aksjesparekonto kan jeg smile hele veien til banken.

Nyt dagen godtfolk, og ta vare på hverandre. Det kan være kaldt der ute.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *