Når sjøen stormer – hold kursen!

Kjære leser,  så sitter man her da. Sitter her i øs pøs regn og tenker at alt var så mye bedre sist helg i huset mitt under Kanari-solen.  Nei. det er kanskje en grunn til at vi nordmenn er verdensmestere i både hjem og oppussing. Verdensmestere i bruk av teknologi er vi også, og grunnen er må jo være klimaet som gjør at det er langt enklere å sitte limt til sofaen med et nettbrett enn å spille fotball på stranda, eller løpe gatelangs med trening for øyet. Misforstå meg rett altså jeg elsker nasjonen Norge, og ikke minst naturen vår, men det skal liksom være en prøvelse å komme ut i den, og der jeg egentlig nå har lyst til å gå en tur og titte på livet med solbriller på nesen og  sønnen leiende i hånden, så sitter jeg i stedet inne på det jeg kaller hjemmekontoret. Det kalles også «Albert», og grunnen til at jeg alltid går hit er at jeg da er blant andre som jobber. Om jeg blir hjemme på det som kunne vært et hjemmekontor (om det da ikke var ubeboelig som følge av oppussing), så klarer jeg aldri å jobbe. Der finner jeg nemlig på alt mulig annet som  å spille Playstation, eller leke med andre gutteleker som gjør at timene flyr uten at jeg gjør noe som helst. Det å ikke gjøre noe som helst er jo egentlig helt greit det, men enkelte ganger så gir det meg fullstendig angst, og i dag er en slik dag.

Kanskje er det tre måneder på hotell og i lånte hjem mens min egen leilighet pusses opp som gjør at jeg sitter her og føler meg både oppgitt, og en smule forvirra i dag. Kanskje skyldes det at Svindeljegerne sesong to er sluttført, og at jeg for to dager siden gjorde det som kan være tidenes siste «Svindeljegerne-voice». Kanskje skyldes det at jeg satte meg her for å skrive på boken min min endte opp med å skrive et blogginnlegg til dere i stedet. Hvem vet? Jeg tror fokuset mitt har tatt helg – selv om hjernen ikke klarer det samme.
Nei, det jeg egentlig skulle dele i dag er at jeg har tatt noen valg den siste tiden som jeg vet vil snu litt ting på hodet, og da gjelder det å holde kurs mot det målet som ligger langt der fremme. Det gjelder å huske hvorfor jeg startet reisen når sjøen blir litt røffere, og bølgene slår litt hardere. Det gjelder å holde stø kurs mot målet selv når tvilen kommer, og tvilen kommer alltid når man er litt mer sliten, eller litt mer ute av sporet enn hverdagen tillater. For en hverdagskriger som fremover skal fortsette å bygge analysehuset Risk Information Group, som skal gjøre litt date-TV med TV2, som skal gjøre nye foredrag, skrive mer blogg og bok, samt tilbringe tid med sønnen så er dagen i dag kun en parentes. En søndag mellom uker som er så fulle at de kunne tippet alle veier. En søndag som egentlig bure vært tilbrakt under et pledd med alle de Tv-seriene som jeg sikkert burde sett, og der stopper sytingen min for i dag. Jeg skal heller bruke tiden deres på å dele at det er helt greit å ha slike dager der man ikke er helt på topp. Det er disse dagene under «pleddet» som gjør at man kan levere resultater når det gjelder, og da mener jeg enten det er fra en scene i foredragsform, eller i et internmøte som omhandler mer hverdag enn fargen grå.
Kjære godtfolk grip dagen, og gjør den til deres egen!
Noen høydepunkter fra min siste uke følger nedenfor.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

  1. Janicke Sunde

    Gratulerer med farsdagen. Du gjør nok en flott jobb som far. Ja det er viktig å holde kursen, men om man tar en avstikker så trenger jo ikke det å være så galt om man finner veien tilbake, eller finner en ny kurs som blir mye viktigere enn den opprinnelige kursen. Jeg tenker litt tilbake når mine barn var små og jeg var den som måtte lede de på deres vei videre og gi dem redskapene til å ta egne valg når de trenger det og at de vet jeg vil hjelpe dem om de trenger det. Hyggelig at du velger å skrive blogg innlegg til oss enn å ligge under pleddet i sofaen, det kan vi gjøre når vi leser det du har skrevet og ser på de flotte bildene du legger ut. Flott hund du har også. Ha en flott dag videre og jeg håper det blir flere sesonger med svindeljegerne, det har større virkning på folk å få det inn den veien dere gjør det enn å bare lese om folk som har blitt svindlet i avisen.