Den siste Svindeljeger

«Alt i livet har en start og en slutt»

Kjære leser. i morgen går den siste Svindeljegerne episoden for sesong to av stabelen 20.30 på TV3, og da passer det jo å takke for følget gjennom sesongen som gikk. Den andre sesongen av Svindeljegerne vil for alltid ha en spesiell plass i mitt hjerte og  hode fordi hendelsene underveis gjorde sitt til at den nok ble mer krevende enn vi kanskje hadde tenkt. Først av alt så var det å miste en god kollega, og kompis rundt halvveis inn i innspillingen med på å sette sitt preg på denne høsten. RIP John Bjarne. Jeg vil alltid huske deg som en fantastisk venn, og kollega:) Jeg har savnet deg gjennom hele innspillingen. Takk for at du lærte meg så mye om TV, og om vennskap.

 Når den siste episoden i morgen ruller over skjermen så vil dere få se hvorfor Svindeljegerne er så viktig. Dere vil få se hvorfor mannen i gata trenger hjelp når luringer er så slu som bare luringer kan være, og dere vil få se en familie som har fått mer juling enn en familie fortjener. De sitter igjen med tap på 1,5 millioner kroner etter å ha gått fem på i det som kan minne om en skikkelig skurkefelle. Min konfrontasjon med mannen som påførte familien milliongjeld sier også mye om hvorfor det er så håpløst å være svindel-offer. Det er håpløst fordi hjelpen er umulig å finne når ting først går galt, og den kommer i alle fall ikke ikke fra norske myndigheter som i min oppfatning er mer opptatt av å beskytte de som lurer enn de som har blitt lurt.
Når jeg nå har sett morgendagens episode over en morgenkaffe på stamstedet  mitt Albert, så vil jeg bare si at dette er årets beste Svindeljeger-episode. For meg har den også en spesiell plass i hjertet fordi den så godt viser hvor brutalt det kan bli om du møter feil mennesker på din vei i livet. Det kan koste både nattesøvn, og livskvalitet.
Til de av dere som lurer på om det kommer flere runder av Svindeljegerne, så vil jeg svare at det nok handler om tall og økonomi som alt annet her i verden. Sagt med andre ord så handler det om hvor mange av dere som hver uke ser Ole og min jakt på Svindlere med hele Svindeljeger teamet vårt. Når det kommer til stykket så er det Tv3, og Monster som bestemmer om vi skal fortsete jakten, eller om morgendagens episode blir den siste Svindeljegerne-jakten for denne gang.
Hilsen fra en Svindeljeger – alltid til deres tjeneste.
Vårt foreløpig siste eventyr som Svindeljegerne får dere i morgen tirsdag 20.30 på Tv3.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Hei, Kjell-Ola. Jeg har bingewatcha Svindeljegerne fra jeg oppdaga det, og må si, utenom at det er av underholdsningsverdi, at det er et veldig opplysende og viktig program. Jeg bor i Trondheim, og opplevde saken om utleiere spesielt relevant for meg. Det er utrolig mange saker som kan tas opp av dere, og jeg blir ordentlig provosert når jeg ser ofrene for svindel og de som ikke tar ansvar for det. Jeg håper det blir flere sesonger av dette, for som folkeopplysning mener jeg dette programmet fortjener å fortsette. Måten du personlig engasjerer deg og fremstår som en real, etisk person gjør programmet desto mer sympatisk og interessant. Jeg håper dere får fortsette, dette er viktig!

  2. Roy Karlsen

    Hei Dere er modige og flinke. Hva med å starte ett rådgivningsorgan for de som trenger hjelp? Trenger slik hjelp selv nå. Har tidligere overført noen titals tusen til et trading selskap CFXpoint med tanke på trading. Ombestemte meg og skrev derfor ikke under et eneste dokument. Ser ut som jeg ikke får disse pengene tilbake. Pga tiden som er gått kan heller ikke banken hjelpe meg. Så hva gjør mann? Har tatt vare på all kommunikasjon på E-post . Har du muligheter til å gi meg noen råd ? Vennlig hilsen R