10 ting for å få Svindeljegerstilen.

10 ting for å få Svindeljegerstilen.
«Lag på lag, og kroppsnære snitt med rom for å tenke fritid og jobb, på en og samme gang!»
Kjære lesere, flere av mennene og gutta som leser bloggen min har den siste tiden sendt spørsmål om hvordan jeg finner inspirasjon når det kommer til klær og sko, eller det enkelte av dere kaller Svindeljeger-stilen, og da er det jo på sin plass at jeg følger opp. Når det kommer til klær, sko og stil så har jeg alltid latt meg inspirere av eldre amerikanske filmer, og da gjerne hvordan Frank Sinatra, James Dean og de kule gutta «over there» gjør det, eller gjorde det «back in the days». Så hører det jo med til dette at jeg aldri har likt typiske amerikanske klær da de gjerne er altfor posete og store, og derfor liker jeg gjerne å kombinere ideer fra gamle filmer, og sånn med mer europeiske snitt.
Når sant skal sies så elsker jeg å leke med klær, og det behøver ikke være dyrt. Den svarte skinnjakken med pels (den har flere av dere spurt om), som jeg har brukt mye i årets sesong av Svindeljegerne er eksempelvis et plagg som jeg plukket opp på Zara til rundt tusenlappen. Det er på ingen måte dyrt for en skinnjakke. Skinnjakker er også en gjenganger i klesskapet mitt, og slike plagg kan vi gutta aldri få nok av. I alle fall ikke om vi kombinerer dem med skjorter, t-skjorter eller poloer. Både jeans og chinos kan også bæres til disse, så lenge bæreren gjør det med pondus og selvtillit. En skinnjakke eller to må vi gutta bare ha.
En annen ting som vi gutta bare skal ha i 2018 er en blazer som er tilpasset kroppen din eller min, og her er det nordmenn flest går feil. Nordmenn synes i mange tilfeller å tro at en god blazer, eller dressjakke kommer i «one size fits all» varianter, men det gjør de ikke. For at en god jakke skal sitte pent på nettopp deg så må den tilpasses deg, og din kropp. I praksis betyr det at du må sy den om, men det gjør også alle oppegående klesbutikker når du kjøper slike plagg.
 1. Tillatt deg å leke med flere lag av klær, og husk at en vest under en dressjakke gjør både jakken og skjorten kulere, og mer spennende  – om det harmonerer i stoff og mønster vel å merke.
 2. Tilpass dressjakkene til kroppen din. Du vil verken se ut som om du har presset deg inn i konfirmasjonsdressen eller har lånt pappas jakke
 3. Bukser skal ikke være for store. De skal sitte på deg, og ikke henge rundt deg. I lengde skal de ikke være lengre enn at du får frem både ankel og sko
 4. Bryt gjerne en mønstret skjorte med en hel-farget vest, eller slips
 5. Forsøk å la en farge gå igjen på deler av antrekket – i dag har jeg eksempelvis brune sko, brun bukse og brunt slips. Dressjakken og vesten er svart.
 6. Finn noen basisfarger som funker til deg, og lek med disse i ulike varianter og former. For meg er blå en slik farge. Det samme er burgunder, brunt, hvitt og sort
 7. Lek med tilbehør som klokke, six-pence og sko som komplementerer, og gir deg litt slagkraft.
 8. Er du som meg opptatt av stilen fra tiden da «gentlemen» hadde dress da skal du ha et godt utvalg med tørkler til jakkelommen. Det samme gjelder slips.
 9. Om du skal kjøpe t-skjorter da skal du velge ensfargede med fine snitt uten store logoer og print. Passform er det som skiller «løp fra kjøp»
 10. En god klokke er en «gentlemans-smykke», og på klokkefronten er det bare en ting som gjelder. Velg noe som reflekterer din personlighet. Velg noe som du vet at du kan bruke med stolthet, og gjerne noe som har en historie. Ofte er klokken min det første fremmede innleder en samtale med å ta opp, og det handler på ingen måte om at den er dyr, men mer at den passer til helheten og fremstår som prikken over den berømte «ién»

Med det sagt godtfolk – Ta vare på hverandre. Det kan være kaldt der ute.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 kommentar

 1. Hanne Terese

  Hei,
  Må bare si at jeg digger stilen! Det er ikke ofte man ser menn, verken på TV eller i virkeligheten, som har guts til å finne sin egen stil med bruk av kroppsnære plagg, litt farger og variasjon i ulike inspirasjonsstiler. Utrolig kult!

  Når det er sagt, må jeg nesten kommentere episoden av Svindeljegerne som jeg nettopp så. Tror det var episode 8 i sesong 2, den om enkeltmannsforetaket som «pusset opp» bad. Det er en glede å se engasjementet ditt, og hvordan du oppriktig reagerer på at slike personer opererer i folks hjem. Dere gjør en viktig jobb!

  Hanne