Sover du i timen nå blir det dyrt for deg!

Sover du i timen nå kan det bli dyrt for deg!

Kjære leser, nå vil jeg dele litt info om noen svært gunstige overgangsregler som gjelder frem til nyttår, og om dere som meg vil gripe muligheten, så bør dere ta den. Sover du i timen nå kan du nemlig gå glipp av en gunstig mulighet!

Reklame

Jeg vet at mange spareglade har gevinster på aksjer og i aksjefond, etter å ha spart lenge og tålmodig. De har kanskje ikke solgt eller byttet nettopp på grunn av skatteregningen de da får. Nå kan de spareglade før nyttår flytte over til Aksjesparekonto uten utløsning av skatt ved overføringen. Deretter kan de realisere og reinvestere innenfor Aksjesparekontoen uten skatt, uansett størrelse på beløpet, og først betale skatt når gevinsten tas ut av Aksjesparekontoen. Det er en gavepakke. Så her har nasjonen en folkeopplysningsjobb å gjøre slik at flest mulig får med seg denne fordelen. 

La meg forklare:

Salg av aksjer, aksjefond og egenkapitalbevis utløser skatt ved realisasjon. Men ut 2018 kan du flytte slike inn i en Aksjesparekonto hos DNB uten å pådra deg skatt ved overføringen. Den fordelen skal du ta med deg!

Med Aksjesparekonto hos DNB kan du selge og kjøpe aksjer og aksjefond som du vil uten å måtte skatte av gevinsten før denne tas ut av ASK- kontoen, -og du kan samtidig velge blant et av Norges største tilbud når det kommer til både fond og aksjer. I tillegg får du full oversikt i Spare-appen, som gjør at du alltid har Aksjesparekontoen din i lomma. DNB er jo også Norges største bank og de ligger alltid langt fremme på gode tekniske løsninger.  

Med Aksjesparekonto er det skattemessig nærmest som å ha et eget aksjeselskap for privatøkonomien der du først skatter når du tar ut gevinsten.

Om du ikke har gjort det før så kan det være lurt å flytte aksjer og fond over på Aksjesparekonto nå, og grunnen er ganske enkelt at «overgangsvinduet» for flytting, uten å skatte av gevinsten ved overføring, til Aksjesparekonto lukkes ved årsskiftet. Men skal du rekke å flytte mellom banker/aktører, må du faktisk ha sendt inn flytteskjemaet senest 30. november!

Det er slik jeg ser det mange fordeler med en Aksjesparekonto. Hvis du etter første januar 2019 vil flytte aksjer eller fondsandeler til en Aksjesparekonto,vil du måtte betale (om foreslått sats i statsbudsjett bankes gjennom) hele 31.68% på gevinsten ved flyttingen i skatt. Flytter du imidlertid alt inn på Aksjesparekonto før nyttår så anses ikke flyttingen som realisering av gevinst. Du kan dermed nå flytte alt inn på Aksjesparekonto, og realisere for å re-investere uten at det utløser skatt inne i Aksjesparekontoen. 

Det er en sjeldent god løsning som har utløpsdato 30.11.2018 hvis du skal flytte fra en annen aktør/bank og 19.12.18 hvis du skal flytte innad i DNB.

Du kan faktisk også ta ut det opprinnelige innskuddet på Aksjesparekontoen uten skatt. Det er først når du tar ut gevinsten fra Aksjesparekontoen at det utløser beskatning (31,68%).

Det koster ingenting å etablere en Aksjesparekonto hos DNB, og det er enkelt å flytte aksjer og aksjefond som du har fra tidligere inn på Aksjesparekontoen. Deretter kan du velge aksjer og fond som passer deg, og du kan selv velge når du ønsker å bytte, selge eller reinvestere, eller ta ut innskuddet – uten å betale et øre i skatt før du tar ut gevinsten. Med andre ord er du sjefen for egen økonomi, og du kan styre unna alle de fallgruvene som er lett å havne i om du skal velge fond og investeringsmuligheter via mindre solide alternativer enn DNB.

Det er estimert at 440.000 nordmenn har opprettet en Aksjesparekonto ifølge VPS. Det bør også du gjøre om du handler fond eller aksjer.

Rent personlig er jeg opptatt av å føle meg trygg når jeg skal plassere sparepengene som jeg har slitt så hardt for, og nå har en andel av de fått et trygt hjem på Aksjesparekonto i DNB. Ved å opprette Aksjesparekonto kan jeg smile hele veien til banken. I tillegg kan jeg med god samvittighet utsette skatten, og dermed glede meg over å ha tatt en god beslutning til glede for både meg selv og familien.

Gode beslutninger går som kjent aldri av moten.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *