Svindeljegern og «kidsa»

Han sikkerhets mannen!

I kveld sitter jeg og lander med en middag på stamstedet mitt etter å ha holdt et skole- foredrag, og mens jeg sitter her og gafler ned maten på høykant så smiler jeg for meg selv. Det er ikke hver dag jeg sitter sånn og smiler over livets små hendelser mens latteren sitter løst. I dag skyldes det en positiv opplevelse med «kidsa», og da føler jeg for å dele med dere.
Vanligvis når jeg holder foredrag så er det for bedrifter eller det offentlige Norge som i direktorater eller departementer, men i dag var et altså for en skoleklasse, og der jeg hos de førstnevnte gruppene vet omtrent hva jeg kan forvente så er skole-foredrag for kids selve motstykket til det forutsigbare. Det er mer som å bevege seg inn på et minefelt med pose over hodet, og slikt blir det underholdning av. La meg dele.
Da jeg først kom til skolen i dag så hadde jeg ikke mer enn parkert  bilen før jeg så kids peke med tilhørende uttrykk som «Der er han sikkerhets mannen» «Og Svindeljegern har ikke el-bil engang». Deretter så jeg de samme ansiktene igjen inne på skolen, og nå var det mer med forventning i øynene at de samme ungene satte øynene i meg. «Hva skal du snakke om a» skjøt en fra hofta mens en annen lurte på om jeg ikke heller kunne vise noen klipp fra Svindeljegerne sesong 3, enn å stå der og snakke. Deretter tok en tredje ordet og lurte på hvorfor de ikke heller kunne hatt besøk av noen som damer fra et program på en helt annen kanal. På det tidspunktet var det egentlig litt som om luft gikk ut av meg, men så kom jeg på at det jeg hadde i veska faktisk er ganske spennende. Det er jo rett og slett et budskap om den lille mannens kamp mot de store stygge skurkene det handler om, og da er det uvesentlig om man snakker til liten eller ord. Sagt med andre ord så fløy de neste førtifem minuttene unna, og det gjorde også alle spørsmål av annen karakter enn temaet for dagen. Rart det der!
Når jeg nå sitter her og reflekterer over seansen så tenker jeg at jeg skal forsøke å øke antallet slike «gratis» foredrag for skolekids fra en eller to i året til tre eller fire. Det er rett og slett så utrolig givende å gjøre, og da mener jeg jeg det virkelig. La meg avslutte med  følgende før jeg lar kidsa ta selve slutten. Om du ønsker besøk av meg og foredraget «Naive Norge», eller «Mitt beste jeg» som handler om å gå sin egen vei i livet til din skole da kan du sende en e-mail til post@kjellolakleiven. Jeg plukker ut to nå for førsste halvår 2019.
Med det sagt, så skal noen av barnas spørsmål få avslutte denne teksten;
  1. «Har en Svindeljeger pistol?» Nei, det har vi ikke
  2. «Har du gått på Politiskolen?» Nei, men det har ikke Superman eller Batman heller
  3. «Jeg skal bli hacker når jeg blir stor. Kommer du og tar meg da?» Det kommer vel helt ann på hvem du hacker
  4. «Jeg får ikke lov av mamma til å se Svindeljegerne kan du snakke med mamma?» Lett vi trenger alle seerne vi kan få
  5. Hvem er den mest spennende svindleren du har møtt? Jeg ville svart billettsvindleren fra sesong 1, og da mener jeg 10 av 10 ganger du spør.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *