En braksmell av et skremmeskudd før helgen

«Om svindel, risiko, mentorer og det å våge»

Kjære leser, i dag har jeg sendt jr i barnehagen, og mens jeg sitter og drikker dagens første espresso så har jeg lyst til å dele noe med dere som jeg ikke forstå at flere forstår. Det handler om sikkerhet, og om både deg og bedriften du jobber i. Over litt tid nå har je fått mailer fra IT-sjefer land og strand rundt som irriterer seg over ansatte som laster ned jobbmail på private nettbrett, telefoner og datamaskiner. Ansatte som bruker egen-innkjøpte verktøy til en kombinasjon av jobb, og fritid, og så langt høres det hele ganske så ufarlig ut. Problemet kommer den dagen da det privat innkjøpte teknologi-vidunderet ikke oppdateres som seg hør og bør med gode sikkerhetssystemer og beskyttelse mot «malware» og annen dritt. Problemet kommer når IT-sjefen ikke er i stand til å beskytte ditt private teknologi-kjøp, og dette opererer innenfor del helligste i bedriften. Problemet kommer også når uvedkommende eventuelt tar kontroll over dette, og det fra utsiden kan synes som om det er deg.

I 1987 drev Bud Fox i filmen Wall Street bedrift-spionasje ved å kle seg ut som vaske-personell, men i 2018 kunne den samme Bud stjålet den samme informasjonen uten å bevege seg ut av egen leilighet eller sofa for den saks skyld, og det er derfor de forbanna IT-sjefene skriver til meg, og ønsker at jeg skal adressere problemet. De skriver fordi enkelte av dem som følge av litt nonchelant bruk av egne verktøy blant ansatte har blitt utsatt for CEO-svindel. De skriver fordi det gjør det nesten umulig for dem å gjøre jobben sin, så sagt med andre ord. Før du laster jobbmailen, eller annet ned på ditt nye teknologi vidunder da bør du avstemme med gutta på IT. Enig?
Med det sagt har jeg lyst til å skrive litt om noe annet, og denne gangen så handler det om innlegget jeg skrev i går om det å ha en mentor, coach eller inspirator i livet sitt. Flere av dere har spurt om jeg kan påta meg en slik rolle for flere, men døgnet har dessverre ikke mange nok timer, og jeg har allerede en håndfull slike som jeg bidrar litt for. Jeg er dermed fullbooket på den fronten, men jeg har satt opp en liste over de av dere som ønsker å sparre med meg slik at jeg har mulighet til å vurdere det på nytt om ting skulle endre seg. I bunn og grunn  så handler det også om at jeg må føle at jeg har noe å bidra med i sammenhengen, og at utfordringene som den enkelte står overfor er av en karakter der min bakgrunn kommer til sin rett.
Avslutningsvis så har jeg lyst til å komme med en oppfordring til dere. Ta tak i en ting som dere har utsatt lenge. Gjør noe som dere har gruet dere til, og få det ut av verden. I går  tok jeg et møte som jeg lenge har kviet meg for å ha men resultatet er både så forfriskende og lettende at jeg anbefaler dere å gjøre det samme.
God helg og alt godt.
Ta vare på hverandre – det kan være kaldt der ute.
Denne helgen skal Jr og jeg teste det å bade ute vinterstid, og da er det denne påkledningen som gjelder – inn og ut av poolen som en polvotten,

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *