De 10 vanligste Svindelformene som følger julen

De 10 vanligste Svindelformene som følger julen – dette skjer nå!

Jeg er litt føre var, så dere skal slippe å bruke januar på å rydde opp etter jule-smellen.
 1. Falske nett-kampanjer med jule, og nyttårstilbud kommer i alle former og farger, og de neste ukene er det faktisk høytid for å svindle deg i julegavejakten. Gaven du kjøper til altfor god pris dukker nemlig aldri opp
 2. Falske fakturaer popper opp som paddehatter rundt sommerferien og juleferien. I litt sløv feriemodus er det lett å betale en svindler-faktura.
 3. Det er dyrt å være ensom, og julen er også en av de periodene i året da dating-svindlere er ekstremt aktive. Dette er ikke noe å le av selv om mange ikke tar dating-svindel på alvor. I fjor tapte nordmenn flere hundre millioner på slikt. Ensomheten i julen kan koste mange dyrt.
 4. Falske Facebook-kontoer med skumle hensikter er også en hit for svindlere i julen. De sørger først for å bli din venn på nett. Deretter har de et arsenal av triks, som å ta kontroll over din facebookprofil, Nigeria-svindel, eller teppebombe deg med spam, eller Malware. Fortsatt dyrt å være ensom!
 5. Falske insamlingskampanjer, og vi gir. Ja, det er sant som det er sagt at vi nok blir mer gavmilde rundt julen og derfor ser vi også at jul er høysesong for de som samler inn penger og beholder pengene selv. Kynismen lenge leve!
 6. Ransomware, var det noen som sa «Tatt til fange». De låser datamaskinen din, og slipper den ikke fri om du ikke betaler, men betaler du så gjør de det igjen og igjen. Selv svindlere har forstått at gamle gull-kunder eller ofre er enklere å lure igjen enn å skaffe nye
 7. ID-tyveri, vel dette skjer jo hele året men så er det noe med at enkelte heller kjøper julegaver i andre menneskers navn, eller kredittkort enn i eget. Får du gjennpartsbrev, eller varsel om opptak av kredittkort eller gjeld du ikke kjenner til. Da er det fare på ferde.
 8. Lotteri, og grådighetssvindel – tenk så fine gaver du kunne ha kjøpt om du var rik. Vel, det finnes mange svindelformer rundt jul som spiller på din grådighet. En slik er lotterivarianten der du liksom skal ha vunnet, og bare må oppgi personalia i bytte mot rikdom. (Note to self; Har du ikke spilt så kan du ikke vinne). En annen variant er ulike former for investeringssvindel der en mulighet som er for god til å være sann skal gi deg enorm rikdom, du må bare vente til over jul med å få gullkista.
 9. Hvorfor tømme postkassen når svindlere gjør det for deg. Vel, godtfolk. I dag er postkassen utenfor huset ditt en gullgruve for banditter, og der både nye bankkort, pass og andre verdisaker ligger forsvarsløse der vet luringer å ta for seg. Skaff deg lås på postkassen, og unngå trøbbel. Postkassen er jo enkel å plyndre i førjulsrushet, og spesielt om du ikke følger med.
 10. Du blir oppringt av en hyggelig dame som forteller deg at fakturaen du skulle betale til strømselskapet har fått nytt inbetalingskontonummer. Om du gjør som hun sier så blir du lurt, og det skjer i disse dager.
Bruk huet godtfolk. Ikke la julen bli en fest for grådige banditter som vet å bruke din empati, grådighet eller frykt til å lure deg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

 1. Ilona kerekes

  Hei jeg hadde kjøpt fra Postkodelotteri 200 kr før siden viser ikke at dette er abonnement og hvordan kan være abonament dette ikke bestilt en avis eller en telefon abonnement ..men de nå hver monat trekke fra min konto 200 kr uten at jeg underskrevet jeg bare ønsker en lotteri som kunne jeg vinner og hjelpe til fattige land i hverden .uten min tillatelse trekke fra konto min ..hva i hverden dette låv og gjøre ??? Hvorfor kan ikke vi bestemmer at ønsker kjøpe videre eller ikke ..alle ønsker lit flaks og prøve alt som kunne selv også for lit penger..men jeg aldri hørte at dette abonament når du kjøper Postkodelotteri .. sammen er hos UNICEF- lotteri der også abonnement og trekker fra konto ..dette lovlig ?? Kan du ser nermere denne lotteri historie?? Veldig takknemlig …hilsen ilona