Dagen da jeg ble Plastpirat – og samlet søppel og plast fra havet

Kjære leser, har du noengang tenkt at du skulle gjøre en god gjerning men så stoppet det med tanken? Vel, det har i alle fall jeg men i dag tidlig så var det med litt ekstra spenning at jeg beveget meg ut mot Kongen Marina noen minutters gange fra leiligheten min. Anledningen var at jeg som en «elsker av havet», og det våte element endelig skulle få være med på eventyr med en gjeng som jeg har så utrolig mye respekt for. Jeg snakker selvfølgelig om «Plastpiratene»,  som har gjort det til sitt virke å fjerne søppel og havplast, og nettopp denne helt ordinære torsdagen skulle jeg gjøre noe som for meg var litt utenfor boksen. Jeg skulle få være med dem under Hjortnes kaia for å plukke søppel. Jeg skulle få være endel av ryddelaget som gjorde en innsats.

Det var en ivrig gjeng som denne morgenen hoppet i den lille jolla som skulle ta oss fra Kongen og over til Hjortnes, og det var en kameratslig tone som preget det hele. Nærmest som om jeg var med gamle venner, og kjente som hadde samme mål, og verdier som meg selv. Det var som om vi i en slags felles glede over sjøen og havet skulle ut å gjøre en innsats, og et sted midt mellom Kongen og Hjortnes innså jeg det som kanskje gjør Plastpiratene til så mye mer enn bare havplast-ryddere. Plastpiratene handler minst like mye om å gi de som har falt utenfor samfunnet et fellesskap, og en nyttig plattform for sosialisering som om det å rydde plast. Det handler om å få bruke evnene sine på noe konstruktivt, og noe givende. Det handler om finne sin plass i samfunnet gjennom å gjøre noe fint. Det å leve som Plastpirat og rydde havet, og kysten vår for søppel er noe fint og respektabelt, og det gjør sitt til at eget selvbilde, og selvfølelse får et løft. I tillegg gjør det byen, og landet vårt renere, og vakrere.
Om du ønsker å vite mer om Plastpiratene så kan du følge dem her, og vil du som meg gjøre en innsats så kan du ta kontakt på samme side. Tusen takk for at jeg fikk bli en av dere, og for at dere tok imot meg med åpne armer. Jeg er stolt over å få tilbringe dagen med dere, og jeg er sikker på at vennene som jeg tok med satt minst like mye pris på det som jeg selv gjorde.
Sender en stor takk til Plastpiratene, Medvandrerne samt Plastpirat Admiralen selv. Ren glede!
Her er noen av mine bilder fra dagen

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *