Hva skal til for å gjøre deg engasjert?

Hva skal til for å gjøre deg engasjert?

Kjære leser,  om du var eller er i en posisjon der du kunne gjort noe bra for noe, eller noen hva ville du ha gjort? Om du spør meg så ville jeg sagt at de to viktigste sakene for min del når det gjelder samfunnsansvar de neste par årene er «dyrevelferden», og «havplast». På de to områdene vil jeg forsøke å gjøre en innsats med det jeg kan, og den jeg er. Hva og hvem vil du gjøre en innsats for? Du svarer kanskje de samme to tingene, eller du svarer noe helt annet som eldreomsorg, bidra for de fattige og vanskeligstilte eller slå et slag for integrering av innvandrere. Det er mye man kan ta tak i, og det er vel selve essensen i innlegget i dag. Veldig ofte opplever jeg at vi i nasjonen Norge forventer at staten og det offentlige skal fikse alt, men slik er dessverre ikke verden. Selv i verdens rikeste land har vi et Politi som ikke har ressurser til å etterforske svindel. Vi har sykehus der folk stues sammen, og en eldreomsorg som på tross av mye godhjertede mennesker aldri får nok ressurser. Sagt med andre ord så er private initiativ viktig, og derfor spør jeg igjen. Hva skal du ta tak i de neste årene? Hva skal være din fanesak når det kommer til å hjelpe de som ikke er like heldige som deg og meg? Hva skal du gjøre for å gjøre Norge til et litt bedre, eller finere sted å være? Det jeg vet helt sikkert er at jeg vil fortsette å fokusere på det lille jeg kan gjøre fordi private initiativ er så utrolig viktig. Fordi kreativiteten, og drivkraften i et individ som våger gir så mye mer enn et rigid og tregt offentlig system. Det å våge, eller skape forandring gjennom drivkraft og positiv energi er like viktig når det kommer til næringslivet som det er når det kommer til det å ta vare på omverden, og jeg kjenner veldig på at jeg beundrer folk som evner å dedikere all sin tid til å jobbe for at andre skal få et bedre liv, eller hverdag. Folk som våger å ta en kalkulert risiko ved å starte en veldedig organisasjon, eller gjennomføre tiltak som løfter andres liv. Selv vet jeg at jeg i størst grad kan bidra for andre så lenge mitt hovedfokus er analysehuset RIG, og de andre jobbene mine. Dette gir meg jo ressurser, og tid til å gi tilbake, og uten ressursene eller tiden så hadde det ikke vært så mye å gi.

Nei godtfolk, dagens blogg handler om å mobilisere krefter for en god sak og på veien får dere budskapet om å følge dine egne tanker og drømmer for fremtiden. Det er lov å tenke utenfor boksen, og det er lov å bruke tid på ting som handler om å skape glede for Norge. Det er lov å gi gjennom tiltak i privat regi, og for min del ville jeg heller sett at du skaper verdi for samfunnet gjennom egne initiativ enn noe annet. Private initiativ gir nemlig ringvirkninger og i en tid der «janteloven» styrer så mye så er godhet for andre mennesker det beste virkemidlet for å bryte ned misunnelse, og ondskap som bygger på misforstått frykt for det man ikke forstår.
Teksten i dag var kanskje dypere enn dypest godtfolk men så handler det nok om at gårsdagens flotte seilas og søppelplukking med «Medvandrerne» og «Plastpiratene» viste meg bedre enn på lenge hor fint det er med ekte folk som gir tilbake.
Stay safe godtfolk & ta vare på hverandre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *