En eventyrer finner hjem i julen

En eventyrer finner hjem i julen – hjem til roen
«Jeg deler juletradisjonene som gjelder i julen når jeg ikke har sønnen»

Kjære leser, nå har jeg lyst til å dele en litt annerledes juletradisjon. De siste årene har jeg nemlig brukt deler av julen til å gå i de kanariske fjellene, og langt unna turister og ferierende der finner man både freden, og roen. I tillegg finner man en natur så vakker at det er ubeskrivelig, og der de vakre fjellene møter havet der er det også nok å ta bilde av. Skal jeg først gå en av disse turene så pakker jeg alltid med meg litt ekstra vann, og mat til turen for når fjellene blir bratte og naturen så slående vakker da vet man aldri om returen kommer sent, eller senest. Det er noe med å gå til du stuper, og da hører det selvfølgelig med til historien at hodelykter er en selvfølge. Toppen av fjellet skal jo gjerne være oppholdssted når solen går ned, og da innebærer jo det at nedfarten gjøres i mørket.

De siste årene har jeg spist julemiddag med mine spanske venner på kanarisk-vis. Øya må være det eneste stedet i verden der naboene inviterer hele gata på julemiddag. Det er gjestfrihet det.

Flere av dere spør meg hva slags utstyr jeg bruker til bilder, filmer og sånn som jeg bruker i blogg samt andre prosjekter, og da syntes jeg at det var på si noen ord om nettopp det. Mitt hovedkamera er en Canon EOS 7D, så bruker jeg også ofte en GoPro Black på hodet eller brystet, og det siste året har jeg hatt med en ekstra Canon av det mindre slaget. Denne julen skal jeg også ta med en Mavic Air drone for drone-fotografi har blitt en ny hobby, og fjellene der nede er perfekt for slikt. Gleder meg virkelig til å ta bilder med dronen i fjellet.
Om tur mulighetene er mange på Kanariholmen så er en av mine favoritt turer å gå til GuiGui stranda. Denne turen er fin fordi den er langt bort fra folk og fe. Langt bort fra alt mas, og ikke minst fra butikker og barer som minner om alt kjøpestress og mas som kan kvele en nordboer i feriemodus. Om turen er bratt og fin så er også utsikten spektakulær, og du kan selv velge lengden på turen ved å velge hvor du vil starte fra. Selve turen er fin fordi du følger stier, men høyden kan enkelte steder være ganske skummel, og spesielt om du har høyde-skrekk. Likefullt er denne turen verdt en innsats!
Når det gjelder ferien som gjør at du glemmer alt stress og mas hjemme og da mener jeg inkludert sosiale-medier, og Internett så finner den for meg sted i Mexico og Tulum. Grunnen er ganske enkelt at der hotellene består av bungalower, og telt og turistene ikke er fra vår del av kloden i noen særlig grad der kan man også puste mer. Når sant skal sies så er vel Tulum kanskje det stedet i verden der jeg har klart å slappe av best de siste årene. Om jeg ser bort fra inne i mitt eget hus i Spania da. Problemet med huset mitt og øya mi, som jeg først har sett de siste årene er at jeg må bort fra sydsiden av øya for å slippe turister med norsk pass. Ferie og helligdager handler for meg om å flykte fra hverdagen, og da hjelper det å finne roen i naturen. Aller helst med folk som snakker andre språk enn eget, og bruker tid på annet enn norsk hverdag.
Nei godtfolk, de neste ukene skal alt av julebord unnagjøres med kunder, venner, og forretningsforbindelser før jul og da har jeg i år besluttet at det er hatt og frakk som på tretti og førti-tallet som gjelder. Jeg slår et slag for å innføre god gammel herremote for menn som kan og vil kle seg, så blir det Sydenjul når jobben her hjemme er unnagjort. La oss satse på at førjulstiden går på skinner dere, så finner vi alle roen om noen uker. Hvor enn vi velger å finne den.
Et stort smil fra meg til dere alle.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *