Endelig

Kjære leser, i skrivende stund sitter jeg med en varm kaffe, og titter ut på det kalde været mens jeg leser meg opp på Gjeldsregisteret som kommer veldig snart. Det at Norge får el velfungerende gjeldsregister er på tide, og nå når vi endelig får gjeldsregister her til lands så får vi til og med to ulike nærmest på en gang. Et gjennom Evry, og et gjennom Finans Norge.  At dette kommer på plass er rett og slett fantastisk. Det bidrar nemlig til at vi her til lands bedre kan hindre opptak av gjeld som er helt «kokkos» som følge av at låne-opptakeren unnlater å rapportere all sin gjeld ved opptak av ny. I en tid der usikrede lån, og kreditter er en naturlig del av vår hverdag kommer de nye registrene i helt rett tid, og selv om jeg har mast om å få dette på plass siden jeg jobbet i Dun & Bradstreet for en mannsalder siden så gleder jeg meg mer over at det endelig kommer enn jeg irriterer meg over at det tok et tiår.

Det er nemlig noe ganske så prinsipielt riktig i at banken vet hva du har i både usikret, og sikret gjeld når du søker om opptak om mer. Det er noe ganske så genialt fra et anti-svindel perspektiv også ved at du ganske raskt kan få oversikten over hvilken gjeldt som er tatt opp i ditt navn, og på denne måten stoppe bandittene før.
Gjeldsregisteret AS som skal drives av Evry er allerede klare for å inngå kundeavtaler og klargjøre tilganger for kunder.

Selve tjenesten åpnes så snart tilstrekkelig antall finansforetak har igangsatt leveranser av gjeldsopplysninger til Gjeldsregisteret. Bankene har frist til 1. juli 2019 med rapporteringen. Det er imidlertid ingen grunn for finansforetakene til å vente med å komme i gang. De kan starte med å innrapportere din gjeld allerede nå.

–          Tjenesten kan åpnes tidligst mulig på nyåret. Og det haster med å få bedre oversikt over økonomien for tusenvis at nordmenn. Gjeldsregisteret er et viktig verktøy for det, sier Årrestad i Evry, Jeg sier meg helt enig, og gleder meg over at vi i Norge endelig har fått en aksept for at det er viktigere at banken vet hvilken gjeld du har enn at naboene vet hva du tjener gjennom skattelistene.

Jeg gleder meg over utviklingen, og håper at dere gjør det samme. Endelig, sier jeg. Endelig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *