10 ting du kan gjøre for å sikre deg og din familie mot skumle trusler i 2019

10 ting du kan gjøre for å sikre deg og din familie mot skumle trusler i 2019

Dere har spurt, og dere skal få svar. Det behøver ikke være kidnapping av familiemedlemmer som er trusselbildet for at det skal være verdt det å sette sikkerheten først. Her kommer 10 tips.

1. Sørg for å ha alarm med alarmsentral tilkoblet I egen bolig. Gjerne med mulighet for å utløse den selv ved trusler. Sørg for å kjenne til forventet tid for bistand fra vaktsentral
2. Sørg for å sjekke mobil, og nettbrett for malware, og annet skummelt jevnlig og sørg for at programvaren alltid er oppdatert
3. Utstyr familiens medlemmer med klokker, telefoner, eller armbånd som kan GPS trackes, om noe skummelt skulle skje. Det behøver ikke være kidnapping som skjer for at det skal være skummelt. I vår tid gjelder det å vite hvor sine nærmeste er.
4. Forklar dine nærmeste om viktigheten av å holde dører, og vinduer låst, samt begrense tilgangen på boligen for uvedkommende, eller folk man ikke kjenner.
5. Forklar de nærmeste om betydningen av deling av sensitive ting i sosiale-medier. Om noen vil skade eller såre deg så kan slik informasjon brukes.
6. Sørg for å ha kameraovervåkning i egen bolig med sensorer. I dag finnes det så mye bra slikt der ute som enkelt kan aktiveres, og sensorstyres. Gjerne med lagring i clouden.
7. Da jeg var barn ble jeg fortalt hjemme at jeg ikke skulle snakke med fremmede og andre som snakket til meg fra biler etc når jeg gikk til og fra skolen. I 2019 gjelder dette mer enn noen gang.
8. Sørg for å ha låsystemer, og vinduer i bolig som gjør mer enn å holde kulden ute.
9. Ikke utlever sensitive opplysninger om du blir forespurt på mail, telefon eller i andre kanaler. Trygge og gode selskaper spør ikke om slikt.
10. Tenk overordnet sikkerhet i alt du gjør. Tiden da Norges geografi beskyttet oss fra trusler i hverdagen er over. I dag er vi nordmenn minst like utsatt som andre verdensborgere og vi bor i verdens rikeste land tross alt.

Stay safe og ta vare på hverandre.

Det kan være kaldt der ute.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *