Introvert uten å skjønne det

Kjære leser, 

Hvor voksen måtte du bli før du ble kjent med deg selv? Jeg skal ærlig innrømme at det tok noen år for min del, og jeg tror egentlig at det var da jeg rundet de første førti at jeg forsto enkelte ting med han fyren Kjell-Ola. Ikke det at jeg ikke forsto hvem jeg var eller noe. Det var bare noe med de siste brikkene som fullt på plass, og da passer det jo å dele med dere. Vi skyter fra hofta. Veldig mye av livet har jeg brukt tid på å være sosial, og  i alle slags sammenhenger. Ikke minst på jobb der jeg helt fra starten av yrkeslivet har vært han fyren som gjerne fronter selskaper, og holder allmannamøter, foredrag, gjør mediegreier, og arrangerer kundekvelder og events. Han fyren som alltid er på, så fort buksen har press, og jakken kan kneppes. Vel, dere vet jo hvem han er. Dere leser jo bloggen i dette sekund. Det måtte fire tiår til før jeg forsto at han karen som gjennom tenårene heller spilte dataspill enn å gå på fest. Han som egentlig trives best i eget selskap eller med sine nærmeste egentlig er tillært sosial. Det måtte gå fire tiår og noen hundre gjennomførte foredrag i de fleste av landets byer til før jeg forsto at det å være flink sosialt ikke er det samme som å digge å være sosial. Tidligere har jeg trodd at det at jeg er god på å mingle, ta rom i forsamlinger, eller eie et konferanserom er det samme som å like å være det. Jeg burde ha visst bedre.

Som regel når jeg får invitasjoner til fester og sosiale sammenhenger som går utover de folka som jeg skatter eller er trygge på, så ser jeg det umiddelbart som jobb, eller plikt og jeg forsøker å komme på grunner til å glimre med mitt fravær. Hvor ofte har jeg ikke sagt at jeg kommer, men så finner jeg heller ut at jeg har lyst til å bli på kontoret eller sitte hjemme og skrive på bok, eller blogg mens jeg lytter til favorittartisten eller regnet som høljer ned utenfor vinduet. Hvor mange ganger har jeg ikke skuffet folk ved å ikke møte opp på store sosiale arrangementer fordi jeg ikke hadde noen «rolle der». Agenten min har også fått høre det, og ikke minst om en arrangør av en konferanse der jeg er foredragsholder forventer at jeg skal delta på en middag eller en fest. For min del har svaret blitt å sette pris på dette som i kroner og øre fordi det krever mye mer av meg å skulle være tvungen sosial enn å snakke for noen hundre mennesker fra en scene. Jeg har nemlig innsett at ordet mitt «tvungen sosial» for meg er et jobbord som jeg kunne brukt også på privaten, og når vi snakker om privaten. Selv om jeg elsker mennesker, og det å være blant folk så liker jeg best mennesker i smågrupper, og da gjerne som i par på to og to. Ikke bare er det så mye enklere å deale med, men det er også så mye mer ekte fordi mye av den tilgjorte dialogen som jeg igjen forbinder med jobb blir borte når man er tett på folk. I jobbsammenheng har jeg alltid gjort stor suksess med å være han fyren som stiller mye spørsmål og tar del i livet til de jeg jobber med, og når jeg blir det jeg kaller «tvungen-sosial» så inntar jeg den samme jobbmodusen. Bare på privaten! Forstå det den som kan.

Nei godtfolk, jeg skal ærlig innrømme at jeg elsker mennesker og den gode dialogen som vi kan ha oss mellom. Det betyr imidlertid ikke at jeg også neste gang jeg blir invitert på fest ender opp med en sen kveld på kontoret eller sofaen med beina høyt. Det er slik jeg tilbringer egentid og fritid best mellom alle de hverdagsslagene som kalles jobb og prosjekter.

Alt godt herfra.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

 1. Hei

  Dette er IKKE netthat, kun noen spørsmål som jeg lurer på:

  1. Hvorfor samarbeider/ reklamerer du for boka til AB ? Har du ikke fått med deg noen av artiklene om hun i DN ?
  ( https://www.dn.no/medier/blogg/bloggere/sosiale-medier/toppblogger-forsokte-a-lokke-bloggpoliti-i-internettfelle/2-1-475466)

  2. Du som er ekspert i sikkerhet, er det snart å gå rundt med Huawei når PST offentlig har gått ut å advaret mot de ?
  (https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/8w4jox/pst-vi-maa-vaere-oppmerksomme-paa-huawei)

  3. Bør du ikke merke alle postene dine med reklame/ annonse der de nye glassdørene synes?

  4. Hvorfor skjermer du ikke sønnen din fra sosiale medier?

  1. Kjell-Ola Kleiven Jr

   1. Jeg reklamerer ikke for boka. Å reklamere er å få betalt eller en motytelse for å promotere. jeg får verken betalt for det eller andre fordeler av å dele. Jeg skal lese den fordi jeg har interesse av nettets og idioter som slenger dritt, og negativ omtale på nett om andre mennesker. Ikke noe unormalt med å skulle lese en bok.
   2. Jeg promoterer ikke Huawei jeg tester produkter for Elkjøp fra samtlige leverandører på markedet. Huawei produkter for mannen i gata utgjør heller ikke en fare. Det er naivt å tro. Kina og Huawei har null interesse av enkelt individer som deg og meg. Å bygge strategisk infrastruktur ved bruk av deres teknologi for samfunnet er noe helt annet. Spionasje messing er det nok kun Jens Stoltenberg og co som ikke kan ha forbrukerprodukter fra Huawei. Det handler vel også mest av alt om omdømmemessig mer enn spionasje.Ref bånd til USA etc.
   3. Det er merket der hvor det linkes til produsenten. Dørene har jeg forresten betalt for og jeg får ikke betalt for å promotere dem, så merkingen skyldes først og fremst at leverandøren er en kompis. Jeg merker alltid der hvor jeg faktisk får betalt eller fordeler.
   4.Det er en privatsak. Hvorfor mener du så mye om andres liv – har du ikke nok med å leve ditt eget? Det er ingen andre enn barnets mot og jeg som kan ta valg for vår sønn og det gjør vi alltid for barnets beste. Min sønn setter jeg alltid først og valgene jeg tar for han som min sønn er en sak mellom han, moren og meg.

   1. 1. Håper du også da bruker litt tid på å lese om de mange andres opfatning av bokens forfatter.

    2. Jeg skrev ikke at du promoterer Huawei, jeg skrev du går rundt med produktene deres. Er det ikke naivt å tro at det det ikke gjelder “deg og meg”, når det gjelder digital spionasje?
    https://www.tek.no/artikler/huawei-stenges-ute-i-flere-land-i-norge-far-de-store-kontrakter/444398

    3. Det blir bare litt utydelig når du plutselig skriver reklame på noen få bilder, men kort tid etterpå så merker du det ikke.
    “Krav til merking gjelder i alle medier. Et innlegg skal merkes som reklame hver gang produktet eller tjenesten blir omtalt eller eksponert på en måte som har markedsføringsverdi”

    4. Enig i at barn tilhører privatlivet, men uten å ha møtt sønnen din så vet jeg navnet hans, ca alder, hvordan han ser ut, ofte hva han har på seg og hva han gjør. Alt dette fordi du legger det ut. Ikke sikkert han synes det er kult hvis han hadde forstått konsekvensene.

    For at du ikke skal ta det hele som kritikk og netthets så må jeg også skryte litt av deg. Synes det er fantastisk fint at du er engasjert i havplast og dyrevelferd.

    Har stort sett nok med mitt eget liv, men av og til så har jeg kapasitet til å bli litt klokere på andres menneskers valg og meninger:)