Full fart mot nye seire!

«En hyllest til favorittlaget Tottenham som er i Champions League finale, og til den lille store superhelten min Maxi»

Kjære leser, hvordan er livet? I skrivende stund sitter Jr og jeg på Albert Bistro og spiser en søndagsfrokost mens vi snakker om livet og de kommende dagene. I morgen mandag skal jeg til Bergen på jobb, og lille skal i barnehagen igjen og med det er nok en pappahelg fullført. Siden vi nå er på innspurten, og helgen snart går mot slutten så har vi planlagt en dag med fotball i parken og bading hjemme. En skikkelig guttedag med alt det innebærer, og selv om vi sov lengre enn vi pleier denne søndagen så har vi allerede rukket å bestille nye Tottenhamdrakter til oss begge. Det er med fotball og lag som med andre fine ting. De går i arv og dermed vet den lille men store junioren min at det hos oss er Vålerenga, Real Madrid, Tottenham og Las Palmas som gjelder. Ferien den er gjerne på Sydenøya vår for vi liker sol, sommer og lek. Kjærligheten til Gran Canaria den går også i arv, og lille spør ofte hvorfor vi ikke bor der. Han mener som meg at du ikke trenger andre årstider enn den årstiden som han kaller sommerferie.

Junior vet også at biler i vår familie gjerne skal hete Ford Mustang, Porsche, eller Jeep og at tennis, eller vannsport gjerne er sporten som gjelder hvis vi skal legge fotballen litt bort. Når den lille store superhelten og jeg tilbringer tid sammen så har vi lært oss å skape vært eget univers og i dette så har vi funnet rom for mye lek og moro. Vi har funnet rom for å behandle hverandre som bestevenner, men samtidig som far og sønn og nettopp dette tror jeg er en nøkkel når det gjelder å skape både mestringsfølelse og rom for å gi den yngste av oss et godt og fint selvbilde. Det er viktigst i verden når vi skal gi kloden en fin og sunn generasjon som skal dra landet videre når både du og jeg for lengst har blitt pensjonister. Skal vi komme dit så handler det om å gi den oppvoksende trygghet, kjærlighet, forutsigbarhet og masse lek.
Da jeg selv ar barn så manglet mye av disse tingene, og selv om jeg aldri fikk den oppveksten som jeg kanskje hadde drømt eller ønsket meg så vet jeg at det eneste settet å gjøre det bedre, eller snu trenden er å gi min lille men store håpefulle en oppvekst som gjør han både trygg og sikker på seg selv. En oppvekst der han forstår at selv om mammaen og pappaen hans har valgt å gå ulike veier så vil alltid han komme først, og han vil gjøre det fordi han kun fortjener det beste.
Jeg vet at det å være pappa er den vanskeligste oppgaven jeg noengang har fått tildelt men jeg vet også at det er den viktigste og jeg vet at jeg aldri har opplevd en slik kjærlighet som jeg har for den lille Superhelten. Det er noe med at jeg vet at relasjonen mellom han og meg alltid vil være god fordi jeg som forelder ville gjort hva som helst for lille røver. Samtidig så vet jeg at jeg har mye å lære han, og jeg vet at alle mine opplevelser i livet vil bidra til å gjøre han mindre disponert for å bomme eller feilvurdere slik jeg enkelte ganger har gjort. Jeg vet at jeg har bedre muligheter for å være en solid grunnmur i hans liv fordi de som skulle være min grunnmur ikke var der, og dermed vet jeg bedre enn de fleste hvor viktig det er med støtte som alltid er til stede. En støtte som ikke er av og på, men som er konstant.
Jeg vet også at papparollen som jeg synes vi er så lite flinke til å anerkjenne viktigheten av her til lands er den rollen jeg er mest stolt av i mitt liv, og med tid og stunder så håper jeg at lille røver og jeg kan utvide vårt lille team på to med noen flere røvere som vet å dyrke de gode opplevelsene i livet. Det handler om å gi livet et innhold med positivt fortegn. Et harmonisk liv i full fart mot nye seire.
Nå skal junior og jeg ut og gripe dagen, og deretter er det et foredrag som skal gjøres. Min nye foredragsserie «Hard som betong» skal testes for første gang, og da med junior som både inspirasjon og motivasjon for den eldste av oss. Hvem sier at læring ikke kan gå to veier?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *