Tørst og bryggeklar

Kjære leser,  nå koker det virkelig i solen på uteserveringene langs Aker Brygge. Det koker og tetter seg til i det kaoset som om få timer vil huse både VG-lista på Rådhusplassen, og sosial hygge for allemann alle på bryggekanten. Det er dager som denne vi nordboere lever for. Sol, og litt mer følelsen av en kommende sommer i luften, og lange lyse kvelder. 

Selv på vei mellom gjøremål smitter smilene til bryggas glade besøkere over på oss som stresser bryggelangs og jeg fikk selv for få minutter siden et klapp på skulderen fra en øl-tørst soltilbeder som med glimt i øyet ville spandere en øl på meg. Vel, som dere vet så drikker jeg ikke alkohol, og selv om jeg virkelig setter pris på en god påspandering av den sorten som kommer spontant, og da gjerne fra ukjente så var effekten for min del først og fremst smilet det hele fikk frem hos oss begge. Jeg elsker nemlig en god gammeldags utdeling av goder. Det er med goder som med smil, om du deler så blir de dobbelt så bra. Nordmenn er i alle fall ikke gjerrige der de drikker seg nedover gullrekka langs fjorden. Det alene er jo verdt et smil eller tre. 

I dag skal du ut og nyte. Velge mellom alt du kan ønske deg på Gullrekka fra Asia, Jarmans, Olivia, Albert Bistro, Louise, Lektern med mere. Oslo har noe for alle.

Det å takke nei til en øl, eller tre i løpet av en kveld her nede i vannkanten har forresten blitt ganske så vanlig etter å ha bodd her nede nærmere ti år, og da skal det sies at det å takke pent nei til en øl eller et glass vin har blitt mye mer akseptabelt. I dag er det nok vanligere enn før og avstå fra alkohol. Det er nok både vanligere og mindre oppsiktsvekkende å velge de sunnere alternativene. Selv om det kun er fire år siden jeg skrev blogginnlegget «Min best bevarte hemmelighet» der jeg beskrev hvorfor jeg ikke drikker så merker jeg en veldig stor endring i adferd hos mange. Det er som om det er mer akseptabelt å droppe alkoholen. Det er mer akseptabelt og mindre oppsiktsvekkende å takke nei, og hadde jeg skrevet «Min best bevarte hemmelighet» i 2019 så ville det nok ikke toppet Blogglisten, eller blitt lest av flere hundretusen som det gjorde i 2014. Det i seg selv er fremskritt.

Når det gjelder folk, og menneskers valg så er jeg generelt en tilhenger av Kardemommeby-loven. Så lenge folk er snille og oppfører seg så kan de godt både drikke og røyke, eller snuse til de stuper. Jeg er happy så lenge jeg slipper å gjøre det samme, men jeg har mine laster jeg også. Tar du fra meg treningen, eller melkesjokoladen, så skriker jeg.

Det gjelder å beholde litt av barnet i seg. Barnet og gleden ved å gjøre som man vil.

Ta vare på hverandre godtfolk. Jeg utbringer en skål i byens beste is-vann.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *