Det nye livet

Kjære leser, hvordan føles det å snurre hverdag igang igjen etter ferien? På min side har høsten startet hektisk men bra. I skrivende stund spiser jeg litt mens jeg setter meg inn i dagens gjøremål, og da er det en omelett, en kopp kaffe og byens beste vann som står på menyen. Det hele blir inntatt mens jeg skriver til dere og skal jeg være helt ærlig så er det med en helt egen spenning i kroppen i dag. Tidligere i sommer ble jeg nemlig utfordret av datteren til en god venn til å gjøre det såkalte Kollensvevet, og slik har det seg altså at jeg sitter her og kaldsvetter mens jeg forsøker å finne på gode grunner til at det å hive seg utifra plattformen i Holmenkollen og skli nærmere 360 meter er en god ide. Vel, god eller ikke. Det sies at jeg skal hive meg utfor om et par knappe timer så her er det ikke så mye å lure på egentlig. Sveve gjør jeg vel uansett.

Når svevet er unnagjort, og jeg står med føttene godt plantet på jorden igjen (forhåpentligvis), så er det nye eventyr som står på trappene, og da først og fremst uten vaier eller store høyder. Senere i dag skal jeg treffe litt risikofolk, og selv om det kanskje for mange er den trøtteste av min hverdag så elsker jeg det å få bistå kunder med utfordringer innen anti-hvitvasking, anti-terror, og anti-korrupsjon. Om også det går som det skal så vet jeg at kvelden skal brukes til  å holde foredrag for IT-folk som vil høre mer om å bli en «Best mulig versjon av seg selv». Den siste tiden har jeg jobbet mye med to nye foredrag, og der «Mitt beste jeg» handler mest om motivasjon og det å mestre eller skape resultater så vil det nye foredraget «Hard som betong» avløse Naive Norge. Det er nemlig med foredrag som med Tv, eller blogg. Det handler om de gode historiene, og fra scenen er det ekstra morsomt. Det gir jo energi å se deres umiddelbare reaksjon, og så venter jeg alltid spent på karakter og tilbakemelding fra agenten min i etterkant.

Når vi først snakker om tilbakemelding. Flere av dere har over sommeren spurt meg hvor jeg henter all energien fra, og svaret er nok like enkelt som det er vanskelig. For meg handler mye om å finne glede, og positivitet i de små tingene i hverdagen og aldri forvente noe. Det å alltid gå uten forventninger inn i situasjoner, men samtidig se noe positivt i ting som skjer selv om de kan virke skumle er et livstriks min morfar tidlig delte med meg. Morfar levde et langt og lykkelig liv, og jeg tror at det var mye av nøkkelen.

Når vi først snakker om lykke, så har jeg valgt å satse på kjærligheten. jeg har valgt å ta en jente inn i livet mitt, og selv om det kom som fra intet så føles det veldig fint å ha noen å dele ting med. Selv om jeg kanskje var så langt unna å være på «jakt», eller aktivt søke en kjæreste eller partner som jeg noengang har vært, så ble det altså slik og da er det kanskje noe i at ting skjer når man minst venter det. Muligens ble det slik fordi hun kom surfende inn i livet mitt på Gran Canaria, og at alle mine vanlige forsvarsmekanismer, og avvisnings-teknikker var satt ut av funksjon. Det at tilfeldighetene ville det slik er imidlertid utrolig hyggelig for selv dårlige opplevelser kan bli erstattet med gode, og som en god venn bruker si; Mennesker både ødelegger hverandre og reparerer hverandre. En god relasjon gir uansett uendelig mye energi og overskudd.

I relasjonen som jeg nå befinner meg i finner jeg enorm glede at vi begge elsker Gran Canaria, og det aktive livet med eventyr og høyt aktivitetsnivå. At vi også er mer opptatt av hygge sammen, og fine opplevelser enn å dyrke det overfladiske føles herlig, og det føltes også magisk å kunne nyte sommeren sammen med telttur på øde strender, og masse fjellturer på Gran Canaria.

At «kvinnen» i mitt liv også har tatt utfordringen jeg fikk om å hive seg utfor stupet i Holmenkollen i dag sier mye om henne. Hun er en tøffing av det snille slaget.

Med det sagt avslutter jeg med noen ord fra min lille store sønn Maximilian; Ute skinner solen, og inne skinner vi.

God arbeidsdag godtfolk. Skap drømmene dine i dag – i morgen kan det være for sent.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *