De ender opp som slakt

De ender opp som slakt

Kjære leser, denne uken har jeg vært på reise i det langstrakte Norge, og med reisen kommer altså alle de positive opplevelsene som man får når man kommer litt ut av hverdagen her i Oslo-gryta. Det er for meg noe veldig fint og spesielt med å få besøke steder i landet som jeg kanskje ikke hadde fått se om det ikke var for oppdrag for Risk Information Group, eller for foredrag som denne ukens lille Naive Norge turne. Det er noe genuint og ekte med å få besøke små plasser, og byer som består av mennesker som er villig til å dele. Mennesker som gir så mye energi at vi som besøker forlater proppfulle av ny giv. Mennesker og steder som ikke er så polert, eller pusset til glans som vi ofte er i litt større byer. Mennesker som stiller opp lyttende til foredrag, og etter endt sesjon deler refleksjoner og tanker som gjør at seansen blir komplett fordi alle parter forlater stedet litt klokere.

Denne uken hadde jeg blant annet gleden av å besøke byen Førde igjen, og selv om jeg nå har vært der et par ganger nå så blir jeg aldri lei av innflygningen til flyplassen Bringeland. Ikke blir jeg lei av naturen som omkranser byen heller, og når sant skal sies så elsker jeg virkelig å få reise rundt slik med foredraget mitt. Det er noe veldig givende med å få sparre, og diskutere samfunn, trusler og utvikling med engasjerte mennesker, og arenaen for meg har etterhvert blitt disse seansene med Naive Norge. Om noe skal komme ut av disse seansene så har jeg alltid med meg et håp om at folk som ser foredraget skal bli mer bevisst i hverdagen, og kanskje også flinkere til å stille kritiske spørsmål der det bør tenkes kritisk.

Når jeg ved endt seanse denne uken ble sittende og diskutere samfunn, og utvikling med engasjerte mennesker ved arrangør-bedriften så kjente jeg veldig på at vi som bor her til lands sammen har et ansvar for å gjøre nasjonen litt mindre naiv og blåøyd i morgen enn den var i går. Det er en nødvendighet om vi nordmenn skal bli litt klokere, og mindre utsatt for svindel, bedrag og annen faenskap.

Når vi nå først snakker om morgendagen så har jeg også et håp om at vi sammen kan gjøre en forskjell når det kommer til viktige problemstillinger, og da tenker jeg på de sidene av samfunnet som sjelden, eller aldri får oppmerksomhet. Jeg tenker på mennesker som faller mellom stoler i den norske velferdstaten. Mennesker som ikke passer inn, og som gjerne havner utenfor samfunnet i parallell-samfunn som før eller siden vil kunne utgjøre en trussel, og en ekstrem sikkerhetsrisiko for oss alle. Sinte mennesker som ønsker å rette eget hat mot det etablerte Norge.

Jeg tenker på hunder, katter, husdyr, og andre dyr og skapninger som ikke er i stand til å sloss for egne rettigheter og som ender opp som slakt fordi enkelte ikke vet å verdsette menneskets beste venner. Disse bestevennene våre er ofte de som får det verst når noe kollapser i samfunnet, og da gjerne også tilknyttet kollaps eller uheldige omstendigheter for eieren. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har sett dyr havne på gata eller bli avlivet fordi eieren tok dårlige valg, eller ikke visste bedre. Dette gjorde at jeg i fjor vurderte å engasjere meg litt for disse skapningene som virkelig trenger trenger all den beskyttelse som de kan få. Tilfeldigheter gjorde at jeg i fjor ikke satte av noen timer i året til Dyrebeskyttelsen, men jeg valgte å bidra for dyrene på annet sett.

En annen side av samfunnet som virkelig engasjerer meg for tiden er kampen mot havplast, og da tenker jeg igjen at vi alle kan gjøre litt med å være mer bevisst ved valg av produkter og tjenester. Det er mye god handling i å ta bevisste valg, og skal fremtiden for våre barn bli best mulig så må vi alle ta bedre og mer bevisste valg.

Anyways, denne teksten ble kanskje litt mer tenkende enn jeg hadde tenkt, men det har seg igjen slik at jeg blir litt tenkende etter noen dager på reise, og resultatet ble en tekst om ting som engasjerer meg. Med en god dose engasjement, litt positiv energi og masse håp om en strålende helg for dere alle så låser jeg nå kontoret ved nationaltheatret for dagen og setter kurs mot pappahelg.

Ha en nydelig helg, og ta vare på hverandre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *