Om du forventer at jeg leser mellom linjene.

Om du forventer at jeg leser mellom linjene.

Kjære leser, hvordan forvalter du egentlig dine verdier? Vel, nå lurer du kanskje på om jeg vil inn i lommeboken din, og da kommer kanskje alle sperrene som til enhver tid beskytter oss mot lurendreiere og selgere av ulike sorter. Om jeg stiller deg et nytt spørsmål, og denne gang spør om du er god på å se din egen verdi så lurer du kanskje enda mer, og strammer på nytt grepet rundt lommeboken. Det handler selvfølgelig om en tanke-reise dette her , og jeg vil gjøre den sammen med deg.

Ganske ofte opplever jeg at gode venner og flinke individer i kretsen rundt meg opplever frustrasjon, og gjerne også skuffelse fordi omverden ikke ser verdien av det de skaper i hverdagen. Det kan være på jobb eller privat. Det kan være arbeidsgiver som ikke anerkjenner hva som skapes, eller vil betale slik det forventes. Det kan være kjæresten som  ikke ser verdien av den andre partens innsats, og i begge tilfellene er dert egentlig to ting som skaper det hele. Mangel på kommunikasjon, og forventninger som ikke imøtekommes. Gjerne forventninger som ikke kommuniseres, og dette har jeg så utrolig lyst til å skrive litt om. Noe av de  vanskeligste i verden er å dele forventninger eller mål man har satt seg fordi det umiddelbart medfører en slags sårbarhet, men resultatet om man ikke deler før noe igangsettes er at motparten ofte tenker noe helt annet. Vi sitter derfor ofte og håper eller tror at motparten «leser mellom linjene». Linjer er ikke ment å leses mellom. Det er vanskelig nok å lese teksten på dem. I alle fall for oss over 40 om vi ikke har briller på nesen. Det å forvente at noen skal lese mellom linjene er det samme som å bli skuffa. Det å ikke uttale seg om forventninger om man har dem er også det samme som å bli skuffa, og derfor går jeg personlig inn i de fleste situasjoner uten forventning. En forventningsløs hverdag er så mye enklere å deale med, men la oss snu 

Først av alt så er det i de fleste tilfellene slik at det å våge uttale et mål, ønske eller en belønning før man igangsetter en aktivitet en fin måte å fortelle omgivelsene at man vet hvor man er og hva man vil. Deretter så gjør det også at man kan ta all fremtidig frustrasjon ut av et regnestykke om man er klar og tydelig fra starten. Ja, jeg kan tenke meg å være styreleder i dette selskapet, men jeg forventer et honorar på x-antall tusen. Ja, som kjæresten din så forventer jeg at vil deler på husarbeidet, eller tilbringer helgene sammen. Om forventningen er klar og uttalt så slipper man havne i trøbbel senere, og nettopp dette er nok en «quick-fix» på nesten alt jeg kan tenke meg av frustrasjon mellom to eller flere individer.

Om man henger på den samme bruken av direkte dialog i former som kan passe i næringslivet så vil jeg uten tvil si at de menneskene som har med seg evnen til å stille gode beskrivelser av egne forventninger til andre eller til seg selv er de jeg helst vil ha som ansatte hos meg. På samme sett vil jeg som leder alltid etterstrebe å være den som forteller omverden hva jeg forventer, og møter du meg til prat rundt konferansebordet så skal du ikke se bort fra at jeg starter møtet med å fortelle deg hva min forventning til møtet faktisk er. Da slipper vi nemlig å sløse bort hverandres tid om vi ikke har samme mål.

Om du klarer å være direkte og rett frem om dine planer, forventninger og mål for deg selv og de rundt deg da er du verdt din vekt i gull.

Topp 3 for å unngå frustrasjon i relasjon med omverden

  1. Del dine forventninger til deg og selv og til andre før du med andre begir dere ut på en reise med forventninger om A eller B
  2. Vær klar og tydelig før du setter seil, og avstem at dere er på samme side underveis.
  3. Hopp av toget eller avstem og diskuter før videre reise om man ikke er enige om mål, eller forventninger om hvor man skal.

Det blir ikke bedre av å vente.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *