En hyllest til hverdagsheltene

Kjære leser, hvem er dine helter? Vel, om du spør meg i retur så kunne jeg sikkert svart en håndfull politikere, forretningsfolk, skuespillere, eller fotballspillere, og så ville jeg for ordens skyld slengt på at de ikke nødvendigvis er helter i ordets noe utenomjordiske betydning, men mer mennesker som jeg liker å si at jeg har en respekt, eller genuin sans for. At jeg deler deres verdier, og samfunnsengasjement er ofte en driver for meg ved forbilder og selvfølgelig at de driver med noe som er av interesse for meg. 

Når vi først snakker om forbilder så opplever jeg ganske ofte at vi nordmenn har mye lettere for å tilbe skiløpere, aller vintersportutøvere enn folk som driver med annet, og det er kanskje ikke så rart med vår geografiske plassering rett under nordpolen. Like fullt så finner jeg det tidvis merkelig at det er så vanskelig for oss nordmenn å hyle bragder som ikke skjer i skisporet, og da tenker jeg på alt fra næringslivsfolk til politikere, eller samfunns debattanter som bidrar til folkets beste.

For meg vil eksempelvis en person som evner å skape arbeidsplasser som lønner andre være helter. Slike helter er kanskje ikke like glamorøse som en ned-snørra langrennsløper i trikot men betydningen for landet er så mye mer. Bortsett fra om prestasjonen vektes i edelt metall, men i disse elektronisk valuta tider så er jo edelt metall lite verdt uansett. Det er vanskelig nok å skulle gjøre et forsøk på å betale med cash.

Nei godtfolk, i en tid der selv det å «nave» har blitt et verb, og generasjonen som vokste opp med Louis Vuitton vesker er i ferd med å bli voksne så tror jeg at nasjonen trenger at de som faktisk evner å skape verdier som lønner andre, og setter folket i arbeid får en form for verbal-medalje fra oss alle, og da aller helst fremfor jantelov. Det er nemlig på tide at vi nordmenn tar til oss at det å våge satse på en «grunderdrøm», eller følge hjertet om å satse på egne bein er en prestasjon i seg selv, og da spesielt om man i tillegg evner å fremme bærekraft, eller miljø i god og tidsriktig ånd. Nettopp derfor blir jeg så glad når enkelte av dere sender meg forretningsplaner, eller prosjektplaner for ideer som dere vurderer å sette ut i live. Nettopp fordi jeg vet at dere som jobber med disse tankene, og ideene burde være framtidens helter, og fortjener all konstruktiv kritikk, og alt skryt som dere kan få på veien. 

Tenk så mye samfunnet og NAV sparer på at enkelte våger å skape egen og andres arbeidsplass.

Livet er nemlig så lite forutsigbart at man aldri vet når første og beste snubletråd spenner bein på alt som heter pågangsmot, og i virvaret som da oppstår er det nærmest umulig å si «jeg skulle ha satset mer eller tidligere». Kjære godtfolk; Jeg tenker at vi som folk må være så store at vi unner hverandre suksess, og da mener jeg selv om det enkelte ganger går utover vår egen selvfølelse fordi vi ikke makter, eller klarer det samme selv. Det er en tid, og et sted for oss alle og det starter med en drøm og litt pågangsmot.

De ekte hverdagsheltene er de som våger å følge drømmen om å skape noe eget.

Det er i dag du skal gripe dagen. Det starter nå! Vær din egen helt.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *